Ονειρα νέων επιχειρηματιών κάτω από την ίδια στέγη

    Από: Startup Team
Η Δάφνη Τραγάκη και η Ανθία Βλασσοπούλου των Athens Insiders.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Περνώντας από τη λεωφόρο Συγγρού την προσοχή μας προσελκύει ένα ανακαινισμένο κτίριο με την επωνυμία ΕGG, μια ευχάριστη εναλλαγή στην πληθώρα των έρημων και εγκαταλελειμμένων οικημάτων της γύρω περιοχής. Εδώ συστεγάζονται από τα τέλη Μαΐου 21 νεοφυείς επιχειρήσεις νέων έως 35 ετών, που επελέγησαν μεταξύ 191 από κλιμάκιο της Eurobank και του Corallia στο πλαίσιο του προγράμματος τόνωσης νεανικής επιχειρηματικότητας EGG (Enter- Grow- Go). Τρεις εξ αυτών «συστήθηκαν» στην «Κ», καθώς εργάζονταν σε πυρετώδεις ρυθμούς εν μέσω θέρους.

Εαν είστε ένας εργαζόμενος γονιός με δύο αεικίνητα παιδιά, που έχουν μια σειρά εξωσχολικών δραστηριοτήτων κάθε απόγευμα, υπάρχει λύση. Τα γονεϊκά σας καθήκοντα έρχεται να ελαφρύνει η νεοφυής επιχείρηση Cherry Pick, που από τον Σεπτέμβρη θα μεταφέρει παιδιά από και προς τα απογευματινά τους μαθήματα. «Θέλουμε να λύσουμε τα χέρια των γονιών» απαντά στην «Κ» ο 32χρονος δικηγόρος και πατέρας Σταύρος Μπρούστας, που ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία Κουμαριανού. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, τα οχήματα θα έχουν χωρητικότητα έως 20 παιδιά, εκπαιδευμένο οδηγό και συνοδό. «Ολα θα οργανώνονται ηλεκτρονικά, θα αποστέλλεται εξατομικευμένη ειδοποίηση σε κάθε γονέα, για το αν το παιδί του έφτασε και από πού πρέπει να το παραλάβει». Παρά το ότι η υπηρεσία ηχεί ως πολυτέλεια, ο εμπνευστής του εγχειρήματος διαβεβαιώνει ότι το κόστος της θα είναι μικρό. «Υπολογίζουμε ότι θα ισοδυναμεί με τα έξοδα κίνησης ενός Ι.Χ., ενώ σε πολλές περιπτώσεις, εκτιμάμε ότι οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες θα απορροφήσουν το κόστος της μετακίνησης».

Στην εποχή της απόλυτης δόξας της μαγειρικής με την πληθώρα των εξειδικευμένων εκπομπών και εντύπων, αυτό που απουσίαζε έως τώρα είναι ένα Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας. «Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε σε έναν ενιαίο χώρο την ιστορία της ελληνικής γαστρονομίας, την οποία ο επισκέπτης θα ανακαλύπτει μέσω όλων των αισθήσεων: από ζωντανή δοκιμή υλικών έως παρακολούθηση βίντεο παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων» περιγράφει στην «Κ» ο 24χρονος επιχειρηματίας πλέον, Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης, που σε πείσμα των εποχών επέστρεψε από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα για να «επιχειρήσει». Μαζί με άλλους τέσσερις, την Αλκυόνη Ματσουρδέλη, την Λυδία Νταμκαρέλου, τον Ομηρο Τσάπαλο και τον Ιάσονα Λουκάκη, όπως και πληθώρα πεπειραμένων στον κλάδο συμβούλων, στέγασαν την ιδέα τους σε ένα νεοκλασικό κοντά στου Ψυρρή 500 τ.μ. «Επιλέξαμε την περιοχή της Βαρβακείου Αγοράς, που είναι η καρδιά της γαστρονομίας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ