Οπτική και εργασιακή ευτυχία ή δυστυχία

    Από: Startup Team

Ο Geoffrey James writes συγγραφέας του «Business Without the Bullsh*t», το οποίο θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως στις αρχές του 2014, περιγράφει και αναλύει ένα από τα βασικότερα σύγχρονα προβλήματα ανθρώπων και επιχειρήσεων, την οπτική…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Geoffrey James η οπτική είναι κάτι απόλυτα υποκειμενικό χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το ίδιο το άτομο δεν μπορεί να την ελέγξει και να την αλλάξει. 

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει οι άνθρωποι να ελέγχουν ειδικά σήμερα την οπτική από την οποία ζουν και βιώνουν τόσο την καθημερινότητα όσο και συνολικότερα τη ζωή τους είναι ένας και αρκετά προφανής, η βελτίωση της.

Ειδικά στον εργασιακό, επαγγελματικό στίβο η καθημερινότητα των ανθρώπων γίνεται και λόγο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης όλο και πιο μίζερη, όλο και πιο δύσκολη. Και ο βασικότερος παράγοντας στη μεταβολή αυτή είναι η ίδια η οπτική μας. Ας υποθέσουμε πως κάνουμε μία δουλειά την οποία βρίσκουμε και βαρετή και πιεστική και ανούσια. Εάν αναρωτηθούμε για ποιο λόγο την κάνουμε και καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως το έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε αυτόματα θα έχουμε αλλάξει οπτική, καθώς δεν θα αναφερόμαστε σε κάτι μίζερο και κακό αλλά σε κάτι αναγκαίο και απαραίτητο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ