Ο μεγάλος ηγέτης δεν διατάζει

    Από: Startup Team

Πηγή: www.advertising.gr

Η Jessica Stillman έμπειρη αρθρογράφος με έδρα το Λονδίνο περιγράφει ένα από τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών, τη νουθεσία και τονίζει πως ο μεγάλος ηγέτης δεν προκύπτει από την καταπίεση και τις διαταγές των υφισταμένων του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι συγχέουμε την έννοια και την εικόνα του ηγέτη με το άτομο που διατάσει. Ο στρατηγός ας πούμε σε μία μάχη ή ο αρχηγός μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αλλά η πραγματικότητα απέχει αρκετά από αυτή την εικόνα. Η Christine Comaford, executive coach και συγγραφέας του βιβλίου SmartTribes: How Teams Become Brilliant Togetherισχυρίζεται πως η ηγεσία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις διαταγές. 

Η Christine Comaford τονίζει μάλιστα πως οι πραγματικοί ηγέτες σαφέστατα πρέπει να θέτουν τα όρια εντός της επιχείρησης αλλά δεν θα πρέπει να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πως οι υφιστάμενοί τους θα φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η υπερ- ενασχόληση  ενός πραγματικού ηγέτη με κάθε λεπτομέρεια καταστρέφει τη δυνατότητα των στελεχών να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, αφήνοντας ουσιαστικά την εταιρεία έκθετη σε κάθε απίθανο ενδεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ