Η start-up Heeeelp.me ξεκίνησε την crowdfunding καμπάνια της στην πλατφόρμα Rockethub χάρη στο Crowdsourcing Week 2013

    Από: Startup Team

Η ελληνική start-up Heeeelp.me ξεκίνησε καμπάνια διαδικτυακής μικρο-χρηματοδότησης διεκδικώντας το ποσό των 20.000$ από μικρο-εισφορές ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Το Heeeelp.me, μια start-up με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μόλις ξεκίνησε μια καμπάνια διαδικτυακής μικρο-χρηματοδότησης (crowdfunding) διάρκειας 30 ημερών στη δημοφιλή crowdfunding πλατφόρμα Rockethub, αξιοποιώντας το βραβείο που έλαβε ως μια από τους νικήτριες startups  του Crowdsourcing Week 2013 που έλαβε χώρα στη Σιγκαπούρη, στις 3-7 Ιουνίου 2013. Λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της οικονομικής κρίσης, το Heeeelp.me είναι μια παγκόσμια online πλατφόρμα που δίνει την ευκαιρία σε προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να αναδειχτούν και να βρουν υποστήριξη μέσα από τη διαδικτυακή μικρο-χρηματοδότηση καθώς και να προβάλλουν έπειτα τη ευγνωμοσύνη τους προσφέροντας μικρές υπηρεσίες στον κόσμο.

“Το Heeeelp.me ξεκίνησε την ημέρα που συνειδητοποιήσαμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει καθημερινές αλλά και προσωπικές ανάγκες που δεν μπορεί να ικανοποιήσει λόγω οικονομικών αιτιών καθώς επίσης και μοναδικές ικανότητες και ταλέντο που συχνά δε βγαίνει στην επιφάνεια”, τονίζει ο Αλέξανδρος Μέλης, συνιδρυτής του Heeelp.me.

Η ομάδα πίσω από το Heeeelp.me επέλεξε τη διαδικτυακή μικρο-χρηματοδότηση ως μέσο εύρεσης χρηματοδότησης με σκοπό να ενισχύσει την εμπλοκή της κοινότητας και να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό στο χρόνο πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Η ομάδα δουλεύει πάνω στη βελτίωση της πλατφόρμας η οποία βρίσκεται σε κλειστή δοκιμαστική έκδοση (private beta) και εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται η ανάπτυξη της πρώτης ανοιχτής έκδοσης (open beta). Η καμπάνια του Heeeelp.me θα “τρέχει” διαδικτυακά από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας το ποσό των 20.000$ από μικρο-εισφορές. Το ποσό θα διατεθεί στη βελτίωση της απόδοσης της πλατφόρμας καθώς και στην ευρύτερη ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τη δυνατότητα εύρεσης βοήθειας μέσα από το Heeeelp.me. Τα ανταποδοτικά οφέλη που προσφέρει η start-up προς τους υποστηρικτές της, ποικίλλουν από πιστοποιητικά και μπλουζάκια μέχρι τη ζωγραφιά-γκραφιτι του ίδιου του υποστηρικτή στους τοίχους των γραφείων της.

“ Θα το κάνουμε πραγματικότητα όπως και να έχει η κατάσταση γιατί είμαστε αποφασισμένοι και ανήσυχοι, όμως με τη δική σας βοήθεια θα το καταφέρουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η υποστήριξη σας δεν είναι απαραίτητο να είναι οικονομικής μορφής.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε τα νέα και την καλοσύνη στον κόσμο”, αναφέρεται στην καμπάνια που βρίσκεται στο: www.rockethub.com/projects/30125-fund-heeeelp-me-help-us-change-how-people-help-each-other .

Σχετικά με το Heeeelp.me

Η start-up Heeeelp.me ξεκίνησε την crowdfunding καμπάνια της στην πλατφόρμα Rockethub χάρη στο Crowdsourcing Week 2013

Το Heeeelp.me είναι ένας χώρος συνεργατικής μικρο-χρηματοδότησης που έχει το όραμα να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος βοηθάει ο ένας τον άλλον με επίκεντρο την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη. Κάθε ενέργεια αποσκοπεί στη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ή έχει κάποια συγκεκριμένη ανάγκη φέρνοντας τον πιο κοντά σε μια κοινότητα που ενδιαφέρεται. Συγχρόνως, η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου επιδεικνύεται και αποκτά δύναμη καθώς μπορεί να προσφέρει ανταλλακτικά οφέλη βασισμένα στις ικανότητες και το ταλέντο του ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους υποστηρικτές του. Οι βασικές αξίες του Heeeelp.me είναι Διαφάνεια, Εμπιστοσύνη, Καινοτομία.