11 μαθήματα ηγεσίας από τζαζίστες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.advertising.gr

Ο Josh Linkner, venture capitalist, καθηγητής και συγγραφέας του bestseller «Disciplined Dreaming: A Proven System to Drive Breakthrough Creativity» επιχειρεί να συνδέσει την επιχειρηματικότητα με την τζαζ.

Ο Josh Linkner έχοντας στο βιογραφικό του εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις επιχειρεί να αποκρυσταλλώσει 11 βασικές αρχές-μαθήματα τα οποία συνδέονται άμεσα με το πάθος του για τη μουσική. Αναλυτικά τα 11 μαθήματα που πρέπει να «πάρει» ο επιχειρηματικός κόσμος από τη τζαζ:

1. Δεν υπάρχει ασφαλέστερος δρόμος για την αποτυχία από το ασφαλές παίξιμο.

Πολλοί θα ισχυριστούν πως οι εποχές που ζούμε είναι εξαιρετικά δύσκολες και η ασφάλεια στην επιχειρηματικότητα είναι σήμερα μονόδρομος. Εάν δεν τολμήσεις δεν εξελίσσεσαι και όταν δεν εξελίσσεσαι τόσο στη μουσική όσο και στο επιχειρείν κάποια στιγμή εξαφανίζεσαι.

2. Δεν υπάρχουν θαύματα.

Για κάθε ώρα ζωντανής παρουσίας στη σκηνή, ένας μουσικός δαπανά τουλάχιστον 5 ώρες εξάσκησης και πρακτικής. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να ισχύει και με τις επιχειρήσεις. Πριν από κάθε βήμα υπάρχει σχεδιασμός ανάλυση και κυρίως εξάσκηση.

3. Το να ακούς τους δίπλα σου είναι τρεις φορές πιο σημαντικό από τη δική σου προσωπική ερμηνεία.

Σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που μιλούν συνεχώς, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη στάση σας. Θα πρέπει να μάθετε να ακούτε και τους γύρω σας, να αφομοιώνεται στοιχεία που δεν έχετε γιατί μόνο έτσι και εσείς σαν άνθρωπος αλλά και η εταιρεία σαν οργανισμός μπορεί να εξελιχθεί.

4. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να βγείτε στο προσκήνιο σαν σολίστας και άλλες τις οποίες θα πρέπει να ενεργήσετε υποστηρικτικά για το σύνολο.

Ο μεγάλος ηγέτης κοιτάζει πάντοτε την ευρύτερη εικόνα. Ναι υπάρχουν καταστάσεις στις επιχειρήσεις που θα τις διαχειριστεί και θα τις επιλύσει ο «ηγέτης». Τις περισσότερες όμως φορές, υπάρχουν καταστάσεις που τις λύνει η εταιρεία και σε όλους αυτούς που την αποτελούν θα πρέπει να αποδοθεί αναγνώριση και ανταμοιβή.

5. Να αναμένετε πάντοτε απρόβλεπτα και εκπλήξεις καθώς έτσι είναι όλη η ζωή.

Εάν το να «τρέχεις» μία επιχείρηση ήταν απλό και εύκολο θα το έκαναν όλοι. Η ζωή είναι εξαιρετικά απλή όταν συνειδητοποιήσει κάποιος την πολυπλοκότητά της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ