“Αυλαία” για το πρώτο πρόγραμμα “επιτάχυνσης” startups στην Βόρεια Ελλάδα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr

Το πρόγραμμα Stage One accelerator στη Θεσσαλονίκη, ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στην  Β. Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Innovation Farm, σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Μο.Κ.Ε.) του Αλεξάνδρειου TEI Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.).

Οι συντελεστές, οι υποστηρικτές (Repower Greece), οι ειδικοί partners (Microsoft BizSpark), καθώς και οι συμμετέχοντες ειδικοί καθοδηγητές των ομάδων και σύμβουλοι, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι επιταχυνόμενες ομάδες εργάστηκαν σε χώρους που προσέφερε το Ε.Β.Ε.Θ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Μο.Κ.Ε. του ΑΤΕΙΘ. Η επικοινωνία του έγινε κυρίως μέσω του internet και των κοινωνικών δικτύων αλλά και μέσω προσωπικών ενημερώσεων και ηλεκτρονικών επιστολών για 40 περίπου ημέρες, ενώ οι συμμετέχοντες φορείς, ανέλαβαν την επικοινωνία προς τα κοινά τους. Κατά την περίοδο αυτή ο ιστοχώρος του Stage One υποδεχόταν τις αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι ενδιαφέρον για συμμετοχή τους, εξέφρασαν και ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που όμως τελικά δεν κατέθεσαν αίτηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ