Γιατί οι 20χρονοι είναι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες…

    Από: Startup Team

Πηγή: www.neopolis.gr

Όταν χτίζεις μια πετυχημένη επιχείρηση οι περισσότεροι επενδυτές και σύμβουλοι επιχειρήσεων αναζητούν εταιρείες με έμπειρη διοίκηση. Θέλουν κάποιον  με «περγαμηνές επιτυχίας», με έμπειρη ομάδα δίπλα του, που να ετοιμάζει business plans, και να διαχειρίζεται τις οικονομικές καταστάσεις.

Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις. Όπως σχεδόν με οτιδήποτε στη ζωή, η εξάσκηση προσφέρει εμπειρία και μαθήματα που μας επιτρέπουν να βελτιωθούμε και να αναπτυχθούμε.  Ενώ, όμως, όλοι στοιχηματίζουν στους έμπειρους και μεγαλύτερους, οι πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις ξεκίνησαν από νέους κι άπειρους 20χρονους.

Κι όμως…

Αυτό δεν πρόκειται να το διαβάσετε σε κανένα εγχειρίδιο, και, φυσικά, δεν πρόκειται να το ακούσετε στο μεταπτυχιακό σας.

Το ξέρω ότι μερικοί από εσάς θα πείτε ότι μεροληπτώ επειδή κι εγώ στα 20 αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό τον κόσμο, αλλά ας δούμε τα πραγματικά γεγονότα:

Ιδού κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες των καιρών μας και τις ηλικίες τους:

1. δρυτής της Google: Sergey Brin (25 ετών) & Larry Page (25 ετών)
2. Ιδρυτής της Apple: Steve Jobs  (21) & Steve Wozniak (26)
3. Ιδρυτής της  Microsoft: Bill Gates (20) & Paul Allen (22)
4. Ιδρυτής του Facebook: Mark Zuckerberg (20)
5. Ιδρυτής της Wal-Mart: Sam Walton (26)

Καθένας από τους ιδρυτές των παραπάνω εταιριών ήταν μεταξύ των 20 και 26 ετών όταν ίδρυσαν αυτές τις εταιρίες που είναι πλέον οι πιο επιτυχημένες εταιρίες της εποχής μας.

Οι 20χρονοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν

Ένας από τους κυριότερους λόγους που νέοι επιχειρηματίες μπορούν να χτίσουν απίστευτα επιτυχημένες εταιρίες είναι επειδή πραγματικά δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οι περισσότεροι από αυτούς μένουν, συνήθως, σε φτηνά φοιτητικά διαμερίσματα και ζουν με ελάχιστα χρήματα. Σε αυτή την ηλικία, οι νέοι συνήθως δεν έχουν δάνεια, υποθήκες, ή ένα συγκεκριμένο lifestyle για να συντηρήσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ