Ο «Παράδεισος» των Startups

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

Η επιτυχία της Σουηδίας βασίζεται στην διάθεση γρήγορων συνδέσεων στο διαδίκτυο σε όλους, στην στοχευμένη προς την προηγμένη τεχνολογία πολιτική και εκπαίδευση και στο κοινωνικό κράτος

Είναι μακρά η λίστα με τις Σουηδικές startups επιχειρήσεις και τις τεχνολογικές εταιρείες που ετοιμάζονται να ενταχθούν στο κλαμπ των επιτυχημένων: από το Spotify, την υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών Klarna, τους κατασκευαστές παιχνιδιών Mojang και King.com, τηνSkype, την εταιρεία marketing Tradedoubler και την βάση δεδομένων MySQL.

Για μια χώρα 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η Σουηδία προσελκύει αναλογικά περισσότερες επενδύσεις από όσες της αναλογούν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εταιρείες προσέλκυσαν πέρσι 108 εκατομμύρια ευρώ, πίσω μεν από την Γαλλία, την Γερμανία, και την Βρετανία, αλλά πολύ μπροστά από την Ισπανία και τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες.

Η επιτυχία δεν περιορίζεται στον τεχνολογικό τομέα. Η Assa Abloy, για παράδειγμα, είναι από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στις κλειδαριές, η Autoliv στους αερόσακους και φυσικά υπάρχει και η IKEA, που ιδρύθηκε στην Σουηδία πριν μετακομίσει το αρχηγείο της στην Ολλανδία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ