Οι 10 δεξιότητες που θα σας εγγυηθούν εργασία αυτή τη δύσκολη εποχή!

    Από: Startup Team

Πηγή: www.neopolis.gr

Με την ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη αγορά, κι εν καιρώ οικονομικής κρίσης, ο ανταγωνισμός σε όλο τον κόσμο και σε όλους τους τομείς είναι σκληρός.  Υπάρχει μια πληθώρα των θέσεων εργασίας που λαμβάνονται από αλλοδαπούς και το αντίστροφο. Σε μια τέτοια ασταθή αγορά εργασίας, είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στη διαφοροποίησή σας από τους άλλους.

Ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να καλλιεργήσετε μια συγκεκριμένη δεξιότητα που θα σας επιτρέψει να μην μείνετε εκτός αγοράς. Με την εκμάθηση κάποιας συγκεκριμένης δεξιότητας, δείχνετε στους πιθανούς εργοδότες σας ότι είστε σε θέση να σκέφτεστε με έναν ορισμένο τρόπο που αποδεικνύει ότι είστε οι πλέον κατάλληλοι για αυτή τη δουλειά. Δώστε σε εκείνον που σας παίρνει συνέντευξη έναν καλό λόγο να αισθάνεται ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα δύσκολα και η θέση …είναι δική σας!

Παρά το γεγονός ότι η έννοια της μακροζωίας σε μια συγκεκριμένη θέση μειώνεται, είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευκαιρίες που σας δίνονται. Δείξτε στους εργοδότες σας  ότι είστε πολύτιμοι για αυτούς και ακόμα και όταν έρθει η ώρα να απολυθείτε, κάντε το να είναι μια δύσκολη απόφαση γι’ αυτούς με την ηθική της εργασίας σας.

Ακολουθούν οι 10 δεξιότητες που θα πρέπει να αναπτύξετε για να προσληφθείτε σε κάποια εργασία:

Η ικανότητα να χρησιμοποιείτε τη λογική για να βρίσκετε εναλλακτικές λύσεις στα εμπόδια

Οι 10 δεξιότητες που θα σας εγγυηθούν εργασία αυτή τη δύσκολη εποχή!

Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, θα σας δοθούν από την ανώτερη διοίκηση διάφορες εργασίες προς ολοκλήρωση. Δεν τους ενδιαφέρει με ποιο τρόπο θα τις κάνετε, αρκεί να είναι στο γραφείο τους ολοκληρωμένες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας που σας έδωσαν. Θα υπάρξουν εμπόδια και προβλήματα που θα προκύψουν και δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για ένα διοικητικό στέλεχος από το να τον ενοχλούν συνεχώς με μικρά ζητήματα ενώ μπορούν να παρακαμφθούν με λίγη δημιουργικότητα.

Η κριτική σκέψη είναι μια σημαντική δεξιότητα, εφόσον δείχνει ότι μπορείτε να σκέφτεστε έξω από «καλούπια» και ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λογική σας για να διευθετήσετε τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν στην καθημερινή σας εργασία.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες ενέργειες, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος και τα οφέλη

Οι 10 δεξιότητες που θα σας εγγυηθούν εργασία αυτή τη δύσκολη εποχή!

Πολλές φορές θα πρέπει εργαστείτε πάνω σε κάποια projects  που μπορεί να έχουν πολλαπλές μεθόδους ολοκλήρωσης. Η ικανότητά σας να εξετάζετε τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις μιας συγκεκριμένης ενέργειας θα αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία σας σε μια εταιρεία. Αυτή είναι μια ικανότητα που απαιτεί χρόνο και εμπειρία για να αναπτυχθεί.

Αν είστε σε θέση να διδάξετε τον εαυτό σας να μπορεί να ζυγίζει τις πιθανές επιλογές πριν από την επιλογή του καλύτερου δυνατού, τότε πιθανότατα θα έχετε μια θέση εργασίας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ορθή κρίση και η λήψη αποφάσεων στους υπαλλήλους είναι σημαντικές δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες, καθώς δεν χρειάζεται να σας καθοδηγούν συνεχώς κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου. Θυμηθείτε: λιγότερες ερωτήσεις, περισσότερες λύσεις.

Γίνετε ενεργός ακροατής

Οι 10 δεξιότητες που θα σας εγγυηθούν εργασία αυτή τη δύσκολη εποχή!

Ενώ μπορεί να έχετε μόλις αποφοιτήσει και θέλετε να δείξετε στον κόσμο ότι γνωρίζετε τα πάντα, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με κάποιον που δεν μπορεί να δεχτεί την κριτική. Είμαστε νέοι και το μυαλό μας θα πρέπει να μπορεί να απορροφά πολλές πληροφορίες από τη στιγμή που θα βγούμε εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο. Οι διευθυντές σας έχουν ένα πράγμα που εσείς δεν έχετε: εμπειρία.

Υπάρχουν στο χώρο λόγω της εμπειρίας τους. Έτσι, ακούστε τους με μεγάλη προσοχή και να προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ιδέες τους. Το πιο σημαντικό: μην ξεχνάτε να κάνετε ερωτήσεις αν κάτι δεν σας είναι απόλυτα σαφές.

Να έχετε την ικανότητα να εντοπίζετε και να επιλύετε πολύπλοκα προβλήματα

Οι 10 δεξιότητες που θα σας εγγυηθούν εργασία αυτή τη δύσκολη εποχή!

Το πρώτο βήμα για να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα βρίσκεται στην ικανότητα κάποιου να το εντοπίσει, να το χαρακτηρίσει και να το καταλάβει. Πώς μπορείτε να λύσετε κάτι το οποίο δεν ξέρετε τι σας ζητάει?

Τα πολύπλοκα προβλήματα δημιουργούνται από μικρότερα πιο περίπλοκα προβλήματα. Αν έχετε την ικανότητα να τα βρείτε και να τα επιλύσετε ένα-ένα θα είστε θησαυρός. Οι διευθυντές λατρεύουν την ικανότητα των υπαλλήλων να «σπάνε» τα πολύπλοκα θέματα σε μικρά κομμάτια.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές

Οι 10 δεξιότητες που θα σας εγγυηθούν εργασία αυτή τη δύσκολη εποχή!

Ζούμε σε έναν κόσμο που η ανάπτυξη της τεχνολογίας προχωράει με ταχείς ρυθμούς. Είναι σχεδόν δύσκολο να μείνουμε έξω από την ανάπτυξη που υπάρχει γύρω μας.

Δεν λέμε ότι θα πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για κάθε συσκευή, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά του λογισμικού που θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε στη δουλειά σας. Ποτέ δεν είναι κάποιος πολύ μεγάλος για να μάθει. Ξεκίνα, λοιπόν, κατανοώντας τα βασικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ