Τρελές επιχειρηματικές ιδέες που έγιναν επιτυχίες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

«Ένα παιχνίδι στο οποίο πετάς ζωντανά πουλιά με μία σφεντόνα πετυχαίνοντας γουρούνια και γκρεμίζοντας τα σπίτια τους»

Angry Birds. 1,7 δισ. downloads, 152 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις το 2012.

«Μια σελίδα σαν το Myspace, το Friendster και το HotOrNot, στην οποία ο καθένας θα βάζει πληροφορίες για τον εαυτό του, εικόνες, την άποψή του και τι σκέφεται και οι φίλοι του θα έρχονται να σχολιάζουν. Θα το κάνουμε διαθέσιμο μόνο σε φοιτητές του Χάρβαρντ».

Facebook, 1.1 δισ. χρήστες

«Ένα online βιβλιοπωλείο με μόνο μερικές εκατοντάδες τίτλους, με τους πελάτες να πληρώνουν μόνο με πιστωτική κάρτα (παρά το ότι οι περισσότεροι φοβούνται), με τα έξοδα αποστολής να είναι περίπου όσο και η αξία του βιβλίου και το πακέτο να φτάνει στον προορισμό του μετά από πεντέξι μέρες μόνο!»

Amazon.com, 61 δισ. δολάρια έσοδα το 2012

«Ένα site στο οποίο ο χρήστης θα εισάγει στοιχεία της τράπεζάς του (αριθμούς λογαριασμών και καρτών, passwords, όλα), του εισόδηματός του καθώς και τα δάνεια, την περιουσία και τις επενδύσεις του. Εμείς θα του τα παρουσιάζουμε όλα μαζί σε μία σελίδα για να μην κουράζεται».

Mint.com, πάνω από 10 εκατ. χρήστες

«Ένα λειτουργικό σύστημα εντελώς καινούριο, που δεν μπορεί να τρέξει σε καμία από τις υπάρχουσες συσκευές μας (θα φτιάξουμε καινούριες) και δεν μπορεί να τρέξει καμία από τις εκατοντάδες εκατομμύρια εφαρμογές που ήδη υπάρχουν για Mac, Windows ή Linux. Μόνο εμείς, η Apple, θα μπορούμε να γράφουμε και να εγκρίνουμε εφαρμογές. Ο κώδικας θα είναι μόνο δικός μας».

iOS, πάνω από 400 εκατ. συσκευές.

«Μια μηχανή αναζήτησης σαν τις άλλες (Yahoo, Lycos, AltaVista, Webcrawler και καμιά δεκαριά ακόμη) χωρίς την παραμικρή διαφήμιση στην πρώτη σελίδα και χωρίς το παραμικρό άλλο περιεχόμενο, δεν θα είναι portal. Τους αλγόριθμους θα τους γράψουμε μόνοι μας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ