Orange Grove: Ένας «πορτοκαλεώνας» επιχειρηματικότητας στην Αθήνας

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

Το Orange Grove είναι ένας νέος χώρος εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης  Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών, αλλά και Ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίων που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα. Αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο-πρωτοβουλία του Ολλανδού πρέσβη στην Αθήνα κ. Γιαν Φέρστεϊχ (Jan Versteeg) και θα ανοίξει τις πόρτες του σε 50-70 επιλεγμένους επιχειρηματίες στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στην παρούσα φάση, o «Πορτοκαλεώνας» έχει ανοίξει την διαδικασία αιτήσεων για να δεχθεί, στους κόλπους του τους πρώτους συμμετέχοντες.

Οι εγκαταστάσεις του Orange Grove βρίσκονται σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο  του κτιρίου της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ολλανδική πρεσβεία αλλά έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός ευρέος δικτύου ελληνικών, ολλανδικών εταιριών και πανεπιστημίων και φορέων. Κύριος χορηγός του Orange Grove είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώ στην λίστα των υπόλοιπων χορηγών του εγχειρήματος (αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλοι) συγκαταλέγονται οι εταιρίες Philips, Coco-Μat, Interamerican και KLM. Ανάμεσα στους υποστηρικτές συγκαταλέγονται η εταιρία FrieslandCampina και  η τράπεζα ABN AMRO.

O στόχος του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια (επαφές, τεχνογνωσία, γνώση) σε νέους  Έλληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα. Με φόντο την ελληνική οικονομική κρίση και το φαινόμενο της διαρροής εγκεφάλων, το πρόγραμμα αποσκοπεί περαιτέρω στον επαναπατρισμό των ελληνικών «μυαλών» και στην παροχή κινήτρων σε νέους ταλαντούχους Έλληνες να μείνουν στην χώρα μας και να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Γιαν Φέρστεϊχ: «Πρέπει να σταματήσει η διαρροή «εγκεφάλων» στο εξωτερικό»

To Orange Grove αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα που έχει ως στόχο να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην πολλαπλώς πληγείσα ελληνική κοινωνία και να συμβάλλει στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων μεταξύ «εργατικού» Βορρά και «τεμπέλη» Νότου.

Ο Ολλανδός πρέσβης κ. Φέρστεϊχ, σε ερώτηση μας σχετικά με τον στόχο και τις προσδοκίες που έχει ο ίδιος από το πρόγραμμα, δήλωσε: «Όλοι εμείς – η πρεσβεία, το σύνολο των ελληνικών και ολλανδικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν αλλά και φίλοι, επιθυμούμε να κάνουμε κάτι που να έχει θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία η οποία μαστίζεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Επιθυμούμε να σταματήσει η διαρροή εγκεφάλων (brain drain) προς το εξωτερικό και να εδραιωθεί μια κινητικότητα «μυαλών»- ταλέντων μεταξύ Βορρά και Νότου, Ελλάδας και Ολλανδίας. Στο Orange Grove, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, να έρθουν σε επαφή με νέους με παρόμοιο σκεπτικό από την Ελλάδα και την Ολλανδία, να δικτυωθούν και να πάρουν πολύτιμη γνώση από τις συνεργαζόμενες εταιρίες και πανεπιστήμια. Θεωρούμε ότι το Orange Grove είναι το κατάλληλο μέρος για την «εκκόλαψη» νέων βιώσιμων επιχειρήσεων».

Συμμετοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και νέες εκδηλώσεις από Σεπτέμβριο

Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο Orange Grove, θα μπορούν να εργαστούν σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με γραφεία και δωρεάν ίντερνετ, όπου θα μπορούν να  έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια/μαθήματα, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες και δυνατότητα δικτύωσης με το συνολικό δίκτυο του Orange Grove (εταιρίες, πανεπιστήμια, φορείς, άτομα, την ίδια την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα εδώ