Αephoria.net: Η λύση βρίσκεται στη φύση

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com, της Νατάσας Πενταγιώτη

Σε αποσταση μόλις 7 χιλιομέτρων από το Κέντρο της Αθήνας, στο κτήμα Βασιλίσσης στο Ίλιον, έχει γεννηθεί εδώ και λίγους μήνες ένα νέο -διαφορετικό από τα συνηθισμένα- πρόγραμμα εκκίνησης και υποστήριξης startup επιχειρήσεων, ικανών να εξασφαλίσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Το όνομά του Aephoria.net και οι στόχοι του εντελώς διαφορετικοί από τις συνηθισμένες πρακτικές, σε μία ελληνική πραγματικότητα που αναζητά νέα ταυτότητα οικονομικής ανάπτυξης.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια, περίπου 450.000 ευρώ και το πείσμα μίας ομάδας ανθρώπων της Οργάνωσης Γη, μιας περιβαλλοντικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, για να μεταμορφωθούν 25 στρέμματα, μέσα σε μία ιδιωτική έκταση που ανήκει στη Γεωργοκτηνοτροφική Α.Ε., σε ένα πρότυπο κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για το «Κέντρο της Γης», που άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το Φεβρουάριο του 2012.

Πώς, όμως, αυτές οι εγκαταστάσεις, που δύο αιώνες πριν χρησίμευαν ως αποθήκες ενός Κέντρου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας από τον Όθωνα και την Αμαλία, φιλοξενούν μία «πράσινη κοιτίδα» για την καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής πρακτικής με επίκεντρο τη Γη και τον Άνθρωπο;

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2013, όταν η Οργάνωση Γη ένωσε τις δυνάμεις της με την πλατφόρμα πολιτισμού «ελculture» και το κοινωφελές ίδρυμα ενημέρωσης για την ασθένεια του καρκίνου «Κ2». Σκοπός τους να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κεφάλαια και υποστηρίζει νέους ανθρώπους με ιδέες και θέληση να επιχειρήσουν πάνω στην πράσινη οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ