Το Startupbootcamp HighTechXL προσκαλεί σε παρουσίαση ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

    Από: Startup Team

Το Startupbootcamp, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης/ωρίμανσης (acceleration) νεοφυών εταιρειών (startups) στην Ευρώπη, προσκαλεί ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε μία ημέρα παρουσιάσεων (pitch day), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Hellenic Startup Association.

Η pitch day εντάσσεται στο πλαίσιο προώθησης ενός νέου προγράμματος acceleration που δημιούργησε το Startupbootcamp σε συνεργασία με το ολλανδικό επενδυτικό ταμείο Dutch Expansion Capital και την εταιρεία EY και που απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Το Startupbootcamp HighTechXL θα φιλοξενηθεί στο παλιό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Philips στο Eindhoven της Ολλανδίας, μία πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως η πιο εφευρετική πόλη του κόσμου, καθώς κατατίθενται αιτήσεις για κατοχύρωση πατεντών κάθε 20 λεπτά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως υλικά προηγμένης τεχνολογίας, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, επικοινωνία μηχανής προς μηχανή, καθαρή τεχνολογία, αυτόνομα οχήματα, εκτύπωση τριών διαστάσεων, τεχνολογίες ζωής, νανοτεχνολογία, μικροηλεκτρονική, ρομποτική, κλπ. Το πρόγραμμα εστιάζει είτε σε εταιρείες που έχουν αναπτύξει την ερευνητική τους εργασία σε προϊόν και αναζητούν να κλιμακώσουν τους επιχειρηματικούς και εμπορικούς τομείς της δραστηριοποίησής τους ή σε ομάδες που δεν έχουν μετασχηματίσει ακόμα την ιδέα τους σε εταιρεία αλλά έχουν κάποιο λειτουργικό πρωτότυπο ή εργαστηριακή απόδειξη λειτουργίας της τεχνολογίας τους.

Για την pitch day στην Αθήνα προσκαλούνται εταιρείες από όλη την Ελλάδα από τους παραπάνω τομείς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Οι περισσότερα υποσχόμενες εταιρείες θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Οι εταιρείες/ιδέες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εταιρεία και τα προϊόντα που αναπτύσσουν μπροστά σε ένα πάνελ από διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, καθώς και mentors του Startupbootcamp HighTechXL. Θα έχουν την ευκαρία να λάβουν ένα ειλικρινές feedback από αυτούς, καθώς επίσης να γνωρίσουν το νέο πρόγραμμα acceleration του Startupbootcamp HighTechXL και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι αιτήσεις για την ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: www.startupbootcamp.org/events/startupbootcamp-pitch-days-in-athens.html

Λίγα λόγια για το Startupbootcamp HighTechXL

Το Startupbootcamp HighTechXL προσκαλεί σε παρουσίαση ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Το StartupBootcamp HighTechXL είναι ένας business accelerator που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στο Eindhoven στις 11 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει 3 μήνες. Πρόκειται για ένα πολύ εντατικό πρόγραμμα όπου τα 10 πιο υποσχόμενα startups στον τομέα του high-tech θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο και θα έχουν την καθοδήγηση διεθνώς αναγνωρισμένων mentors. Πάνω απο 70 ομάδες έχουν συμμετάσχει στο StartupBootcamp μέχρι στιγμής, ενώ το 70% αυτών  των εταιρειών έχουν βρει χρηματοδότηση απο Angel investors ή από Venture Capital. Το πρόγραμμα προσπαθεί χρησιμοποιώντας το δίκτυο γνωριμιών του να εξασφαλίσει όχι μόνο launching customers στις εταιρείες που συμμετέχουν, αλλά και πολύ έμπειρα board of advisors.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές αξίας 600.000 ευρώ εκ των οποίων 15.000 ευρώ σε μετρητά, δωρεάν χώρος γραφείων για 6 μήνες για την ομάδα στο High Tech Campus στο Eindhoven και άλλα σε αντάλλαγμα του 8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα το Eindhoven ονομάστηκε ως η πιο καινοτόμος πόλη του κόσμου απο το περιοδικό Forbes. Παρότι υπάρχουν διάφοροι business accelerators παγκοσμίως, το Startupbootcamp HighTechXL είναι το μοναδικό που ασχολείται αποκλειστικά με τομείς όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, τα προηγμένα υλικά, η αποθήκευση ενέργειας, οι ανανεώσιμες, η τρισδιάστατη εκτύπωση και άλλες σχετικές τεχνολογίες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην ημέρα παρουσιάσεων της Αθήνας προβλέπεται η δυνατότητα αίτησης συμμετοχής στο Startupbootcamp HighTechXL μετά την παρουσίασή τους. Τονίζεται ότι η ημέρα παρουσιάσεων για τις ελληνικές εταιρείες έχει καθαρά χαρακτήρα γνωριμίας και από τη συμμετοχή τους δεν απορρέει για αυτές καμία υποχρέωση υποβολής αίτησης ένταξης στο Startupbootcamp HighTechXL.

Λίγα λόγια για το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas

Το Startupbootcamp HighTechXL προσκαλεί σε παρουσίαση ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2008 με σκοπό την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά πληροφορικής. Με το όραμα να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς λογισμικού, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft φιλοδοξεί να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, της αγοράς και του δημόσιου τομέα, επιδιώκοντας την ενίσχυση της έρευνας και την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογικών λύσεων και εφαρμογών λογισμικού, που στοχεύουν στην αναβάθμιση τόσο της εγχώριας οικονομίας όσο και της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων

Το Startupbootcamp HighTechXL προσκαλεί σε παρουσίαση ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

H Eλληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Startup Association) στόχο έχει την προώθηση της επιχειρηματικότητας σαν μια μαζική, καθολική κοινωνική επιλογή με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εξωστρέφειας και ταχείας ανάπτυξης, καθώς και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και τη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Μέλη της ΕΕΝΕ μπορούν να είναι ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) με τρία κύρια χαρακτηριστικά: την καινοτομία, την ταχεία ανάπτυξη καθώς και να έχουν ιδρυθεί τα τελευταία πέντε έτη.