Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας στον Μόλυβο της Λέσβου

    Από: Startup Team

Πηγή: www.getbusy.gr

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων διοργάνωσε με επιτυχία για πρώτη χρόνια το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το eBiz2013 πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, στον Μόλυβο της Λέσβου, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Sun Rise Resort Hotel.

Στο eBiz2013 προσέφεραν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους διακεκριμένοι ομιλητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου και το Michigan State University. Την ομάδα των ομιλητών αποτέλεσαν ο Δημήτριος Δρόσος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του eBiz2013, οι Γ. Δουκίδης, Γ. Γιαγλής, Κ. Κουρσάρης, Δ. Καρλής, Λ. Μήτρου, Σ. Κοκολάκης, Γ. Λεκάκος, Μ. Μαραγκουδάκης, Ε. Καφέζα, Β. Ζεϊμπέκης, Χ. Παπαγεωργίου,W.Van Osch.

Το eBiz2013 δέχθήκε περισσότερες από 100 αιτήσεις συμμετοχής και τελικά επιλέχθηκαν 30 συμμετέχοντες με κριτήρια τη σχετική επαγγελματική εμπειρία και το συναφές επιστημονικό υπόβαθρο. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από διάφορες χώρες, όπως η Λιθουανία, η Ρωσία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ελλάδα και η Γερμανία, συμβάλλοντας στον πραγματικά διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης. Εκτός της παρακολούθησης των διαλέξεων του eBiz2013 σε ποικίλα θέματα, όπως e-marketing, web site design & implementation, mobile commerce, text mining, web analytics, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν ομάδες προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Νέων Καινοτόμων Ιδεών Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας του Θερινού Σχολείου. Καθόλη τη διάρκεια του eBiz2013 οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να «δουλέψουν» την ιδέα τους με την παράλληλη συμβουλευτική υποστήριξη από τους καθηγητές σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη σύσταση μιας νεοφυούς τεχνολογικής επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ