Πώς Να Ξεκινήσετε Μια Νέα Εταιρική Ιστοσελίδα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.wdf.gr

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων και των μεγαλύτερων εταιρειών, ιδίως όταν αυτές αρχίζουν να εξετάζουν την πτυχή web design του σχεδίου μάρκετινγκ και branding τους. Και ενώ ως επί το πλείστον, τα βασικά είναι συχνά τα ίδια και για τις δύο,οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οι freelancers συχνά πρέπει να ασχοληθούν με πολλά περισσότερα ζητήματα προτού φτάσουν στο πραγματικό σχέδιο.

Πριν πλησιάσουν έναν σχεδιαστή, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει να έχουν ήδη κάποιες βασικές ιδέες για το τι χρειάζονται και τι θέλουν (που μπορεί μερικές φορές να είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα) έτοιμες να τις παρουσιάσουν. Οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν δημιουργικά τμήματα και ομάδες σε ετοιμότητα για να δημιουργήσουν το εμπορικό σήμα της εταιρείας στο διαδίκτυο με ευκολία. Οι άνθρωποι στην κορυφή σπάνια πρέπει να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες.

Το ίδιο δεν ισχύει για τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν μπορείτε απλά να πείτε, «χρειαζόμαστε μια ιστοσελίδα» ή «η ιστοσελίδα μας χρειάζεται μια νέα ματιά», χωρίς πραγματικά να το σκεφτείτε περαιτέρω. Έτσι, για να έχετε αποτέλεσμα, πρέπει να έχετε ένα σχέδιο επίθεσης.

Μακροπρόθεσμη Επένδυση

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να πετύχετε χωρίς να είστε έτοιμοι να επενδύσετε. Επενδύστε χρήματα, χρόνο, και συνεχόμενες προσπάθειες. Έτσι, κάνετε μια δέσμευση για την επιχείρησή σας.

Μερικές μικρές επιχειρήσεις ετοιμάζονται να μπούν στη λογική web νομίζοντας πως αυτό θα γίνει δωρεάν. Πιστεύουν ότι ο σχεδιασμός είναι το μόνο δαπανηρό μέρος της διαδικασίας, και ως εκ τούτου, πιάνονται απροετοίμαστοι. Μερικές φορές αυτό οδηγεί σε απώλειες στο domain και στο up-time.

Τα τέλη φιλοξενίας και καταχώρισης domain name είναι μόνο μερικές, αλλά είναι απαραίτητες συμβουλές που δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους. Συχνά θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια για αυτά ως μικρή επιχείρηση.

Το παιχνίδι του domain name

Πώς Να Ξεκινήσετε Μια Νέα Εταιρική Ιστοσελίδα

Ενώ πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυτή την πτυχή εκ των υστέρων, είναι πραγματικά ένα ζωτικό μέρος της παρουσία σας στο Διαδίκτυο. Το domain name είναι η εικονική διεύθυνση της online επιχείρησης σας, και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση είναι σχετική και πολύ εύκολη να την θυμηθεί κανείς. Σε γενικές γραμμές, όσο πιο κοντά μπορείτε να φτάσετε στο όνομα της επιχείρησής σας, τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτός δεν είναι πάντα ο τρόπος. Εάν το όνομα της επιχείρησής σας είναι δύσκολο και μακροσκελές, τότε ίσως να θέλετε να βρείτε έναν καλό τρόπο για να συντομεύσει ή να απλοποιηθεί.

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να περιορίσετε τις επιλογές των χαρακτήρων σας μόνο σε γράμματα. Μπορεί να δημιουργήσετε σύγχυση στο θέμα όσο περισσότερο θα εισάγετε παύλες και παρόμοια για να δείξετε απόσταση ή να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε παραλλαγές στο domain name σας. (Αυτό είναι σωστό: μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι έχετε ένα μοναδικό όνομα των επιχειρήσεων, δεν σημαίνει ότι και το αντίστοιχο domain θα είναι διαθέσιμο.)

Δεδομένου ότι θα πρέπει να πληρώσετε για να κρατήσετε χρόνο με το χρόνο το domain σας, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μπορεί να μην θέλουν να αφήσουν τον designer τους να ασχοληθεί με την καταχώριση domain για αυτούς. Διασφαλίζει ότι οτιδήποτε και αν συμβεί στον designer σας, θα είστε σε θέση να κρατήσετε το domain name σας και δεν κινδυνεύετε να χάσετε και τη διεύθυνση και το site σας μαζί.

Ανησυχίες για το hosting

Πώς Να Ξεκινήσετε Μια Νέα Εταιρική Ιστοσελίδα

Όπως και με το domain, η φιλοξενία είναι μία επαναλαμβανόμενη δαπάνη που θα πρέπει να σχεδιάσετε και να πληρώσετε. Πολλές φορές με μεγαλύτερη συχνότητα. Αν θεωρείτε ότι το domain name είναι η διεύθυνσή σας, τότε σκεφτείτε το hosting σαν το κτίριο που στεγάζει την επιχείρησή σας. Επιλέγοντας το σωστό host είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της ιστοσελίδας σας.

Υπάρχουν πολύ καλές online κριτικές σε τοποθεσίες όπως το Top Web Hosting και το best web hosting companies of 2013 για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.
Και πάλι, αυτό μπορεί να είναι μια απόφαση που θα ήταν καλύτερο για σας να την πάρετε μόνοι σας, και να μην την αφήσετε στον σχεδιαστή σας. Το να έχετε περισσότερο έλεγχο στην φιλοξενία και το domain του δικτυακού σας τόπου, θα αποδώσει περισσότερο σε μακροπρόθεσμη βάση. Είστε το ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για όλες τις πτυχές της επιχείρησής σας, αφήνοντας λοιπόν αυτά τα δύο για την ομάδα σχεδιασμού σας, χάνετε την πλήρη πρόσβαση και έλεγχο σε κάτι που μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της εταιρείας σας.

Λειτουργία Webadmin

Ένας άλλος τομέας της μακροχρόνιας επένδυσης που έρχεται με την κατοχή ενός ιστότοπου είναι οι υπηρεσίες διαχείρισης ιστοσελίδας. Με δεδομένη την παρομοίωση που έχουμε χρησιμοποιήσει, σκεφτείτε τις υπηρεσίες webadmin ως διαχειριστής του κτιρίου σας ή την ομάδα συντήρησης. Ό, τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα ή πρέπει να αλλάξει είναι στο χέρι σας ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης. Ή στον webadmin που έχει προσληφθεί για να χειριστεί αυτά τα πράγματα για σας. Αυτό το μέρος της επένδυσης θα πρέπει να το αποφασίσετε μόνοι σας.

Σκοπεύετε να επενδύσετε χρόνο (μαθαίνοντας ότι χρειάζεται για να είναι δικό σας το webadmin), ή θα επενδύσετε χρήματα (με τη πρόσληψη κάποιου άλλου για να το κάνει για εσάς); Για άλλη μια φορά, οι μικρές επιχειρήσεις, δεν έχουνε τμήματα που θα μπορούσαν να το αναλάβουν. Είτε θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας, είτε θα πρέπει να εξασφαλίσετε κάποιον με την τεχνογνωσία που απαιτείται για να σας βοηθήσει.
Αλλά με την εμπειρία, έρχονται οφέλη. Αυτός βέβαια είναι ένας τομέας που μπορεί να μην θέλετε να αναλάβετε αμέσως. Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, ασχολείστε ήδη με αρκετά, και η πράξη της ενημέρωσης του περιεχομένου του δικτυακού σας τόπου μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο, ανάλογα με το πώς η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε. Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, τότε το να ασχολείστε με το backend του site είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σημάνει καταστροφή και downtime.

Έτσι, αν δεν έχετε ένα υπόβαθρο σχετικό με το αντικείμενο αυτό, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε την εξεύρεση ενός καλού webadmin για να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ