Paper-mess ή paper-less;

    Από: Startup Team

Πηγή: www.getbusy.gr

Δεν είναι λίγες φορές που το γραφείο μας γεμίζει από έγγραφα, που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και μας δημιουργούν άγχος. Υπάρχουν όμως μια σειρά από κινήσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε για να μειώσουμε σημαντικά τον όγκο τους και τα προβλήματα που δημιουργούν.

Εκτυπώσεις με μέτρο

Ας σκεφτόμαστε σε κάθε περίπτωση αν πρέπει να εκτυπώσουμε ένα άρθρο ή μια αναφορά. Όσο το λιγότερο εκτυπώνουμε τόσο λιγότερες είναι οι σελίδες που θα πρέπει να ταξινομήσουμε στη συνέχεια. Αν θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε κάποιο άρθρα συνεχώς μπορούμε να επιλέξουμε να τα αποθηκεύσουμε σε κάποια cloud υπηρεσία.

Σημαντικά έγγραφα

Σε κάποιες περιπτώσεις κρατάμε τα έγγραφα σε εμφανές σημείο για να μην τα ξεχάσουμε. Για να μπορέσουμε να τα οργανώσουμε καλύτερα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα σύστημα αρχειοθέτησης εγγράφων, το οποίο τοποθετείται πάνω στο γραφείο.

Ευχετήριες κάρτες

Οι ευχετήριες κάρτες αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο, ακόμα και σήμερα, για να παραμένουμε σε επαφή με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν και θέλουμε να γιορτάσουμε κάποια ξεχωριστή στιγμή μαζί τους. Σε πολλές περιπτώσεις όμως αγοράζουμε κάρτες και αυτές εξαφανίζονται ανάμεσα στα άλλα έγγραφα που διαθέτουμε. Για να μπορούμε να τις βρίσκομε άμεσα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε είτε ένα συγκεκριμένο σημείο είτε κάποιο organizer για τη φύλαξή τους.

Υλικό από συνέδρια

Στην περίπτωση που παρακολουθούμε συνέδρια, λόγω επαγγέλματος ή κάποιου άλλου λόγου, συνήθως καταλήγουμε με υλικό προς ανάγνωση από τους διοργανωτές, από τα διάφορα sessions και από τις εταιρείες που τα υποστηρίζουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις παρά το γεγονός ότι έχουμε την πρόθεση να ξεδιαλέξουμε αυτό το υλικό μόλις γυρίσουμε στο σπίτι ή στο γραφείο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ και απλά το στοιβάζουμε κάπου. Για να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη με όλα αυτά που έχουμε μαζέψει θα πρέπει να προγραμματίσουμε στο ημερολόγιό μας μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να τα ξεκαθαρίσουμε.

Η ομάδα του Getbusy.gr