Αναζητώντας εργασία με βοηθό το Internet

    Από: Startup Team

Σε πολλές περιπτώσεις το Internet μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό βοηθό στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, αφού ολοένα και περισσότερες είναι οι εταιρείες, που το χρησιμοποιούν για να μπορέσουν να βρουν ή και να προσελκύσουν νέους εργαζόμενους. Πριν από την πραγματοποίηση όμως της αναζήτησης και της αίτησης για κάποια θέση εργασίας, θα πρέπει δημιουργήσουμε ένα επαγγελματικό βιογραφικό, που θα δίνει στον πιθανό εργοδότη μια συνολική εικόνα της εκπαίδευσής μας και της σταδιοδρομίας μας. Αμέσως μετά είμαστε έτοιμοι για αναζήτηση εργασίας στο Internet. Μερικά από τα πιο δημοφιλή sites είναι τα ακόλουθα:

Kariera.gr

Kariera.gr (www.kariera.gr): Αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά sites για την αναζήτηση εργασίας. Μέσα από τις σελίδες του μπορούμε να δούμε τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται με βάση την κατηγορία, την περιοχή, την εταιρεία και άλλους τρόπους ταξινόμησης. Επιπλέον μπορούμε να ανεβάσουμε τo δικό μας βιογραφικό ώστε να έχουν σε αυτό πρόσβαση οι πιθανοί εργοδότες μας.

Skywalker.gr

Skywalker.gr (www.skywalker.gr): Από την πρώτη σελίδα του site αντιλαμβανόμαστε ότι στόχος του είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη κατηγοριοποίηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορούμε άμεσα να δούμε την κατηγορία που μας ενδιαφέρει και τις αντίστοιχες αγγελίες. Διαθέτει ειδικό τμήμα για διαγωνισμούς δημοσίου, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα να ανεβάσουμε το βιογραφικό μας.

Εύρεση Εργασίας

Εύρεση Εργασίας (www.evresi-ergasias.gr): Άλλο ένα ιδιαίτερα γνωστό site που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε εργασία. Στην πρώτη σελίδα βλέπουμε τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας, με μορφή που μας δίνει άμεσα μια εικόνα της εταιρείας και των θέσεων που είναι διαθέσιμες. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάσουμε το βιογραφικό μας.

Επαγγελματικά social media

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το LinkedIn (www.linkedin.com), το οποίο χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από διευθύνσεις ανθρώπινου προσωπικού για την εύρεση υπαλλήλων. Έχοντας ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια χρήστες από τον φετινό Ιανουάριο (οι οποίοι προέρχονται από περίπου 200 χώρες), το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο αξίζει να καταλάβουμε και να χρησιμοποιήσουμε.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αν κάνουμε αναζήτηση για κάποιο πρόσωπο, ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι το προφίλ του στο LinkedIn. Σε πολλές περιπτώσεις ένας πιθανός εργοδότης θα πραγματοποιήσει αναζήτηση online για να βρει περισσότερες πληροφορίες για εμάς, οπότε θα πρέπει να βρει ένα εξαιρετικό προφίλ. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε δίνοντας όλες τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, ζητώντας συστάσεις από συνεργάτες και χρησιμοποιώντας κάποιες  από τις εφαρμογές του, όπως το Slideshare, για να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο το προφίλ μας.

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειώσουμε, ότι και στο Facebook θα βρούμε εφαρμογές αντίστοιχες του LinkedIn (όπως το BranchOut για παράδειγμα), οι οποίες αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν μία βάση χρηστών που αναζητούν εργασία, εκμεταλλευόμενες τα υπάρχοντα στοιχεία στο Facebook.

Η ομάδα του Getbusy.gr