Από την Αθήνα στη Silicon Valley – Ανερχόμενοι Έλληνες επιχειρηματίες στην πατρίδα της Google και του Τwitter

    Από: Startup Team

Στη Silicon Valley των ΗΠΑ ταξιδεύουν από τις 5 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 5 νέοι ανερχόμενοι Έλληνες επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης νέων επιχειρήσεων που συμμετέχουν μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Metavallon.

Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ατμόσφαιρα, τους ανθρώπους και τις εταιρείες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του San Francisco από την οποία έχουν προέλθει κολοσσοί όπως η Google και το Τwitter.

Ως γνωστόν, η Silicon Valley αποτελεί εδώ και χρόνια το πιο ζωντανό κύτταρο επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κόσμο με έμφαση στα startups υψηλής τεχνολογίας και κορυφαίων καινοτομιών.

Πραγματική εμπειρία ζωής στο πλαίσιο του Startup Series 2013

H Δώρα, η Λουκία, o Αλέξανδρος, ο Γιάννης και ο Νίκος, οι νέοι και ανερχόμενοι Έλληνες επιχειρηματίες από τα startups SophicusGenetium και Azouanβρίσκονται εκεί στο πλαίσιο του επιχειρηματικού προγράμματος Startup Series 2013 της Metavallon.

Μάλιστα, είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που Fellows της Metavallon ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε ένα ανάλογο ταξίδι. Περισσότερα για το αντίστοιχο ταξίδι των Fellows της Metavallon στις ΗΠΑ το 2012 μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Bασικοί στόχοι της αποστολής είναι οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες να:

  • Γνωρίσουν τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται και δημιουργούν αντίστοιχοι ιδρυτές startup στις ΗΠΑ
  • Έρθουν σε άμεση επαφή με Mentors και Εxperts από κορυφαίους οργανισμούς που θα τους συμβουλέψουν σωστά
  • Ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους νέους επιχειρηματίες
  • Μιλήσουν με επενδυτές και να μάθουν τι χρειάζεται η εταιρεία τους για να γίνει ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον
  • Ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας επισκεπτόμενοι κορυφαίες εταιρείες όπως το Twitter

Με βάση το πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες στο ταξίδι θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων και το “Disrupt SF 2013” (7 ως 11 Σεπτεμβρίου), τη σημαντικότερη ίσως διοργάνωση με θέμα την καινοτομία και τα τεχνολογικά startups στον κόσμο.

To ταξίδι αυτό πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Μείνετε συντονισμένοι με τo blog και τα social media της Metavallon για τα καθημερινά νέα σχετικά με την αποστολή των Ελλήνων ιδρυτών startup στη Silicon Valley.