Τρόποι για τη δημιουργία ηγετών & όχι ακολούθων

    Από: Startup Team

Πηγή: www.advertising.gr

Ο Tom Searcy μιλά για τους τρόπους με τους οποίους ένας σύγχρονος «ηγέτης» μπορεί να δημιουργήσει αυτούς του μέλλοντος και όχι απλά «αντίγραφά» του.

Σύμφωνα με τον Tom Searcy, που είναι συγγραφέας, σύμβουλος επιχειρήσεων και ένας από τους σημαντικότερους ομιλητές για θέματα πωλήσεων, στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο τα ζητήματα ηγεσίας και ορθών πρακτικών είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Πολλές φορές όμως, οι συζητήσεις και οι αναλύσεις καταλήγουν στο πως μπορούν οι σημερινοί ηγέτες να δημιουργήσουν αντίγραφα τους και όχι πως θα στηρίξουν με τη στάση και τις πράξεις τους τη δημιουργία της επόμενης γενιάς ηγεσίας. 

Παράλληλα ο Tom Searcy αναφέρεται σε μάι πρόσφατη εμπειρία του με έναν συνεργάτη του ο οποίος του ζήτησε τη συμβολή του στην κατάρτιση μίας ηγετικής ομάδας στην εταιρεία του. 

Σύμφωνα με τον Tom Searcy η ομάδα απαρτιζόταν από εξαιρετικά ηγετικές παρουσίες αλλά και κάποιες εξαιρετικά αδύναμες. Η αίσθηση του Tom Searcy ήταν πως τελικά οι ισχυροί θα επιβίωναν εξοθώντας τους αδύναμους σε αποχώρηση από την ομάδα και της εταιρεία. Ο ίδιος μάλιστα μετά αππο μικρό χρονικό διάστημα εξεπλάγη όταν διαπίστωσε πως είχε πέσει έξω. Πολλά από τα ηγετικά μέλη της ομάδας είχαν αποχωρήσει ενώ οι πιο «αδύναμοι» παρέμεναν στις θέσεις τους. Αυτό όπως ο ίδιος εξηγεί συνέβη πολύ απλά γιατί οι «δυνατοί» είχαν πολλά πράγματα να χάσουν παραμένοντας σε μία τέτοια ομάδα ενώ οι «αδύναμοι» πρακτικά τίποτα. 

Ακολουθούν οι 4 πυλώνες δημιουργίας ηγετών σύμφωνα με τον Tom Searcy:

1) Παραχωρήστε χώρο και θέστε ευδιάκριτα όρια:

Μία ισχυρή προσωπικότητα έχει ανάγκη από χώρο για να αναπτύξει τις ικανότητές του και να μπορέσει να αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα όρια παρά ταύτα θα πρέπει να υπάρχουν και να είναι ευδιάκριτα πως όλες τις πλευρές ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις, παρανοήσεις και εταιρική ανισορροπία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ