Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για το Getbusy.gr

    Από: Startup Team

Το Getbusy.gr, το εκπαιδευτικό portal που απευθύνεται στους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την επαγγελματική τους ανάπτυξη εντάχθηκε στο Μεγάλο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση (Grand Coalition for Digital Jobs).

O Μεγάλος Συνασπισμός είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα από την οποία καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς να συνεργασθούν με σκοπό την κάλυψη των 900.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που προβλέπεται να δημιουργηθούν έως το 2015.  Η δράση ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2013 από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Xοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και έκτοτε 40 συνεργασίες από όλη την Ευρώπη έχουν ενταχθεί στη πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Getbusy.gr και το δίκτυο των 20 και πλέον συνεργατών του δεσμεύτηκαν να παρέχουν ακόμα περισσότερα εφόδια στους νέους μέσα από τον online διαγωνισμό γνώσεων, τη διοργάνωση ημερίδων σε μηνιαία βάση με θέμα την Επαγγελματική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα, τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού περιεχομένου και την καθημερινή ενημέρωση της νεανικής κοινότητας σε θέματα που άπτονται της επαγγελματικής τους ανέλιξης.

Μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark, το Getbusy.gr ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου 2012 από τη Microsoft Eλλάς το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS), και την PEOPLECERT και έκτοτε περισσότεροι από 50.000 νέοι έχουν επωφεληθεί από το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του portal το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: Δεξιότητες Πληροφορικής, Επαγγελματική Ανάπτυξη (πχ σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, τρόποι και πηγές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία για συνέντευξη κτλ), Επιχειρηματικότητα (μοντέλα καινοτομίας, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, fund raising, case studies πετυχημένων start-ups κτλ), Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα (βασικές αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας, Green ICT κτλ).

Η Επίτροπος για το Ψηφιακό Θεματολόγιο Νeelie Kroes δήλωσε «Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της HePIS στον Μεγάλο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση. Λαμβάνοντας υπόψη τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες στους νέους τόσο στον τομέα της απασχόλησης όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης. Με μεγάλη χαρά θα συνεργαστούμε με τη HePIS για να επιλύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα»

Ο Πρόεδρος της HePIS, κ. Νίκος Φαλδαμής σημείωσε «Η ένταξη του Getbusy.gr στον Μεγάλο Συνασπισμό αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας να προσφέρουμε πολύτιμα εφόδια και απτά  κίνητρα που θα βοηθήσουν τους νέους να ανελιχθούν επαγγελματικά. Πιστεύουμε ότι όλοι οι νέοι μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και δουλεύουμε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτή μας την προσπάθεια έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του Getbusy.gr σε έναν Εθνικό Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση»

Η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς τόνισε τη σημασία αυτής της επιτυχίας: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ένταξη της πρωτοβουλίας μας
“getbusy” στο Μεγάλο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση. Η στήριξη των νέων είναι προτεραιότητα για μας. Aποτελούν την αυριανή παραγωγική δύναμη της οικονομίας μας, την ελπίδα για το μέλλον της χώρας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την επένδυση μας σε δράσεις που στοχεύουν στο να απαλύνουν το οξύ πρόβλημα της ανεργίας και στο να δημιουργούν καλές εργασιακές προοπτικές για τους νέους της Ελλάδας».

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS)

Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για το Getbusy.gr

Η HePIS είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση. Η HePIS είναι το μοναδικό μέλος του Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) και του Ιnternational Federation for Information Processing καθώς και national point of contact του Εuropean Centre for Women and Technology στην Ελλάδα προωθώντας τα συμφέροντα και τις απόψεις των Ελλήνων Επαγγελματιών και Επιστημόνων των ΤΠΕ σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Επικοινωνία
Μανώλης Λαμπόβας – Manolis.labovas@hepis.gr Tel: 210-3729161 Mobile: +30 6931935000