Ξεκίνα τώρα τη δική σου πράσινη επιχείρηση!

    Από: Startup Team

Ο διαγωνισμός Global Cleantech Open Ideas Competition δημιουργήθηκε με στόχο την προώθηση και ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών που αφορούν εναλλακτικές πηγές καθαρής ενέργειας, αλλά και ιδεών που σχετίζονται με το περιβάλλον γενικότερα.

Νέοι επιχειρηματίες καλούνται να υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο μια θέση στον τελικό της Αθήνας, αλλά και στον  διεθνή τελικό που θα λάβει χώρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που οι ιδέες αυτές αναπτύσσονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού με κοινό παρονομαστή την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών αιχμής, διαφέρουν τόσο όσο και οι εμπνευστές τους και αφορούν ένα εύρος θεμάτων από τις κυψέλες καυσίμων και την διαχείριση αποβλήτων μέχρι την αφαλάτωση.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:

  • Αέρας, νερό & απόβλητα: Τρόποι εξάλειψης/μείωσης της ρύπανσης
  • Αποδοτικότητα ενέργειας: Αποτελεσματικότερες μέθοδοι & συσκευές
  • Ανανεώσιμη ενέργεια: Αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων
  • «Πράσινα» κτίρια: Νέα είδη οικοδομικών υλικών
  • Έξυπνη ενέργεια, φιλικά προς το περιβάλλον πλέγματα, αποθήκευση ενέργειας: Αποτελεσματικότεροι τρόποι μεταφοράς και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Μεταφορές: φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά ή αεροπλάνα

Ο διαγωνισμός πρόκειται να κορυφωθεί κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, 18- 24 Νοεμβρίου 2013 με την υποστήριξη, του διεθνούς εταίρου, Chevron.

Ξεκίνα τώρα τη δική σου πράσινη επιχείρηση!

Οι οικοδεσπότες του διαγωνισμού στην Ελλάδα, Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) θα δώσουν την ευκαιρία σε επιχειρηματίες να συμμετέχουν στον εθνικό και τον διεθνή τελικό κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας επιχειρηματικότητας τον Νοέμβριο. Ο εθνικός νικητής της Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στον διεθνή τελικό στο Cleantech Open Global Forum στο Σαν Χοσέ στις 20- 21 Νοεμβρίου 2013. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, λάτρεις του Cleantech, καθώς και να συμμετέχουν σε συνεδρίες καθοδήγησης και επιπλέον δραστηριότητες που θα τους φέρουν σε επαφή με ενδεχόμενους εταίρους, πελάτες και επενδυτές από την Silicon Valley και όλο τον κόσμο.

Ο παγκόσμιος νικητής θα κερδίσει την συμμετοχή του στο Silicon Valley “Launch Tour”, ένα δείπνο με ξεχωριστούς προσκεκλημένους και επιλεγμένες συναντήσεις με επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις. Επιπλέον, το βραβείο του παγκόσμιου νικητή περιλαμβάνει την συμμετοχή του στο 2014 Cleantech Open Silicon Valley Academy (συμπεριλαμβανομένου του κόστους των εισιτηρίων και της διαμονής) και εκτενής υπηρεσίες, αξίας 25.000 $, σχεδιασμένες για νεοφυείς επιχειρήσεις που θα τον βοηθήσουν εξασφαλίζοντας ότι η ιδέα του θα μετατραπεί σε επιχείρηση. Παράλληλα, οι δέκα επιχειρηματικές ιδέες που θα ξεχωρίσουν, θα διαγωνιστούν σε τοπικό επίπεδο κατά την διάρκεια μιας συναρπαστικής εκδήλωσης, μπροστά σε κριτές και «ζωντανό» κοινό. Τα βραβεία των νικητών του τοπικού  διαγωνισμού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προάγουμε την ανάπτυξη αυτής της νέας βιομηχανίας και να δημιουργηθούν «πράσινες» θέσεις εργασίας στην χώρα μας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο industrydisruptors.org/?page_id=480 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Λίγα λόγια για τους Industry Disruptors – Game Changers

Ξεκίνα τώρα τη δική σου πράσινη επιχείρηση!

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης. Διαβάστε περισσότερα στο: www.id-gc.org .

Σχετικά με το Cleantech Open

Ξεκίνα τώρα τη δική σου πράσινη επιχείρηση!

Το cleantech open αναζητά, χρηματοδοτεί, και καλλιεργεί επιχειρηματίες με τις ιδέες, τις τεχνολογίες, και τα προϊόντα που απευθύνονται στις σημερινές πιο επείγουσες ενεργειακές, κλιματικές και οικονομικές προκλήσεις. Με όχημα τον εξαιρετικό ετήσιο επιχειρηματικό διαγωνισμό, διαγωνισμό ιδεών και τα προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, το cleantech open από το 2006 έχει βοηθήσει εκατοντάδες νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου να καρποφορήσουν τις επαναστατικές τους ιδέες καθώς και τους αποφοίτους του να συγκεντρώσουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια δημιουργώντας παράλληλα εκατοντάδες «πράσινες» θέσεις εργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.cleantechopen.com.

Σχετικά με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Ξεκίνα τώρα τη δική σου πράσινη επιχείρηση!

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας είναι η μεγαλύτερη γιορτή του κόσμου των καινοτόμων  ανθρώπων και των δημιουργών θέσεων εργασίας που ξεκινάνε startup επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ιδέες, οδηγούν σε οικονομική ανάπτυξη και σε επέκταση της ανθρώπινης ευημερίας. Διαβάστε περισσότερα για την ΠΕΕ στο www.unleashingideas.org.