Business against crisis. The interview sessions | Νικολόπουλος Βασίλειος

    Από: Startup Team

Πηγή: blog.businesscoachinglab.gr

Γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες απαντούν σε 16+1 κρίσι-μες ερωτήσεις για τη δύναμη της επιχειρηματικότητας ενάντια στην κρίση. Πώς τα καταφέρνουν, τι συμβουλές θα έδιναν, ποια είναι τα μότο που ακολουθούν, πώς ξεπερνούν τις δυσκολίες, τι είναι αυτό που τους κάνει να συνεχίζουν. To μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη δική τους ματιά και τα όνειρα  για μια δυναμική συνέχεια μέσα από τα interview sessions της Business Coaching Lab.

Βασίλειος Νικολόπουλος, CEO της εταιρείας Intelen, Inc μας δίνει τις δικές του απαντήσεις για το μυστικό της επιτυχίας στην εποχή της κρίσης.

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό/απόφθεγμα που σε έχει επηρεάσει/εμπνεύσει;

Business against crisis. The interview sessions | Νικολόπουλος Βασίλειος

Batman: “why do we fall Sir? so we can learn to pick ourselves up…

2. Ποιο είναι το κίνητρο που σε κάνει να συνεχίζεις κάθε μέρα;

Να θέλω να γίνομαι όλο και καλύτερος και σε προσωπικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Επίσης, να τελειώσω επιτυχημένα αυτό που άρχισα και να ικανοποιήσω όσους πίστεψαν σε εμένα και σε επίπεδο χρηματοδότησης αλλά και σε επίπεδο προσδοκιών. Όταν δημιουργείς προσδοκίες, κερδίζεις βραβεία και παγκόσμιες διακρίσεις πρέπει και να μπορείς να τις δικαιολογήσεις, να τις υποστηρίξεις και να μην τις αφήσεις να σβήσουν…

3. Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;

Για να επιτύχω σαν επιχειρηματίας και εν συνεχεία να βοηθήσω και συμβουλευτικά και οικονομικά νέους επιχειρηματίες. Ξέρω πολύ καλά πώς είναι…και όταν ξέρεις και έχεις περάσει από όλα τα στάδια, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πώς να καθοδηγείς…παίζει ρόλο και το ένστικτο.

4. Τι σε έκανε να ξεκινήσεις;

Είχα και έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Ήθελα πάντα να κάνω κάτι δικό μου, κάτι που να ξεχωρίσει και να αλλάξει τον κόσμο.

5. Πώς αντιμετωπίζεις τη σημερινή κρίση;

Σαν μια τεράστια ευκαιρία. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εναλλακτικό τρόπο σκέψης για νέες ιδέες και για δημιουργία νέων εταιριών. Η κρίση σημαίνει αλλαγή και η αλλαγή είναι προαπαιτούμενο για δημιουργία.

6. Πώς ξεπερνάς τις αποτυχίες;

Πρώτον μαθαίνοντας και αξιολογώντας τα πάντα. Εν συνεχεία, έχοντας τη γνώση κάνεις τα πράγματα διαφορετικά. Η αποτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία και πρέπει πάντα να μάθεις να σηκώνεσαι πιο δυνατός και πιο σοφός.

7. Ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας για να τα καταφέρει αυτή την περίοδο;

Fast learning, fast acting: να είναι γρήγορος στον τρόπο σκέψης, στον τρόπο μάθησης και στον τρόπο εκτέλεσης, Αυτές οι περίοδοι χρειάζονται ταχύτητα και προσαρμοστικότητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ