Affiliate marketing & Affiliate marketing tools

    Από: Startup Team

Πηγή: spinningsm.com

Αποφάσισα σήμερα να κάνω εισαγωγή σε μία άλλη πολυσυζητημένη έννοια γύρω από  τον χώρο του Internet, το Affiliate Marketing.

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τί ακριβώς σημαίνει ενώ ένα μεγάλο μέρος ταυτίζει τον ορισμό του Affiliate Marketing με την εργασία από τον σπίτι και τα εύκολα χρήματα μέσω Internet.

Affiliate Marketing με πολύ απλά λόγια

Παράδειγμα

Υποθέστε ότι μέσω μίας ιστοσελίδας σας παρουσιάζω το παρακάτω προιόν και κάνω μία κριτική για αυτό.

Micro Niche Finder Keyword Software

Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι πολύ εύστοχο. Το εργαλείο Micro Niche Finder Keyword Software είναι ένα από τα πολύ διαδεδομένα και αξιόπιστα εργαλεία για να κάνετε έρευνα των λέξεων κλειδιά που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε σε μία ιστοσελίδα σας ή στο μπλογκ σας.

Όποιος από εσάς κάνει κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο θα μεταφερθεί σε μία άλλη ιστοσελίδα που έχει παραχθεί από τους ιδρυτές του εργαλείου Micro Niche Keyword Software.

Μέχρι εδώ δε συμβαίνει απολύτως τίποτα και κάνεις δεν κερδίζει χρήματα από καμιά απο τις παραπάνω ενέργειες.

Αν τώρα κάποιος από εσάς κάνει κλικ στον παραπάνω σύδεσμο, μεταφερθεί στην ιστοσελίδα τουMicro Niche Keyword Software και στη συνέχεια αποφασίσει να αγοράσει το συγκεκριμένο εργαλείο διότι πιστεύει ότι αυτό κάνει πολύ καλή δουλειά και θα του χρησιμεύσει τότε και μόνο τότε από την αγορά αυτή εγώ θα πάρω ένα ποσοστό. Αυτό κυριώς διότι αρχικά παρουσίασα το εργαλείο αυτό στην ιστοσελίδα μου, του έκανα κάποια κριτική ή διαφήμιση ή όπως αλλιώς λέγεται προώθηση και ο χρήστης επέλεξε να το αγοράσει τελικά κάνοντας κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο και άρα μέσω της ιστοσελίδας μου.

Το παραπάνω προιόν το οποίο αρχικά παρουσίασα και προώθησα λέγεται Affiliate Product. Η διαδικασία που ακολούθησα για να προωθήσω αυτό το προιόν και οι τεχνικές που ακολούθησα λέγεται Affiliate Marketing εγώ είμαι ένα άτομο Affiliate.

Ορισμός Affiliate Marketing

Affiliate Marketing είναι ένα είδος μάρκετινγκ όπου μία επιχείρηση ανταμοίβει χρηματικά κάποια άτομα (affiliates) όταν αυτά κατορθώσουν να προωθήσουν και να πουλήσουν ένα προιόν της επιχείρησης.

Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη και αξιόπιστη. Οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να μπει στη διαδικασία και να ασχοληθεί με το Affiliate Marketing μπορεί να επιλέξει ποιά προιόντα επιθυμεί να διαφημίσει και να ξεκινήσει να τα προωθεί με σκοπό να επιτύχει την πώληση των προιόντων που επέλεξε.

Υπάρχουν ειδικές αγορές που λέγονται Market places ή αλλιώς Affiliate Programs στις οποίες μπορείτε να γίνετε μέλος, να επιλέξετε τα προιόντα που επιθυμείτε και να ξεκινήσετε την προσπάθεια σας για την πώληση των προιόντων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ