Παρουσιάστηκαν τα Made in Greece

    Από: Startup Team

Πηγή: www.advertising.gr

Η ΕΛ.Α.Μ. παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, τα βραβεία “Made in Greece”.

Τα βραβεία “Made in Greece” διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Στη συνέντευξη Τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε τις κατηγορίες των βραβείων και μίλησε για τους στόχους της ΕΛ.Α.Μ. και της διοργάνωσης.

H Οργανωτική Επιτροπή έχει καθορίσει τις κατηγορίες των βραβείων ως εξής:

•    Βραβείο Επώνυμου Ελληνικού Προϊόντος
•    Βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος
•    Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας
•    Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας
•    Βραβείο Αγροτικής Αριστείας
•    Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας
•    Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας

Η απόφαση της ΕΛ.Α.Μ. για τη θέσπιση των βραβείων “Made in Greece” εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την παραγωγική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την καθιέρωση ενός παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στο μάρκετινγκ ποιοτικών προϊόντων ελληνικής παραγωγής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών, που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο κος Γ. Αυλωνίτης, Καθηγητής & Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΟΠΑ και Πρόεδρος της ΕΛ.Α.Μ., «Πολλή συζήτηση γίνεται στη χώρα μας για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και αναφορικά με το γιατί βιώνουμε σήμερα μια πρωτόγνωρη κρίση. Πιστεύω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ότι η χώρα μας «δεν έχει πελάτες» διότι δεν παράγει και δε διαθέτει επώνυμα προϊόντα που προσφέρουν αξία στην παγκόσμια αγορά. Μέσα από τα βραβεία αυτά σκοπεύουμε να αναδείξουμε και να επιβραβεύσουμε τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχουν εγκλωβιστεί στην οικονομική θεωρία όπου χαμηλή τιμή ίσον ανταγωνιστικό προϊόν, αλλά δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στη δύναμη των επώνυμων προϊόντων τους επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελληνική Οικονομία».

Στη συνέχεια, ο κος Γ. Μπάλτας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του ΟΠΑ και μέλος της ΕΛ.Α.Μ., αναφέρθηκε στη σημασία που αποκτά η εγχώρια παραγωγή αλλά και η κατανάλωση εγχώριων προϊόντων για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε: «Τα βραβεία “Made in Greece” συμβολίζουν την κοινή προσπάθεια καταναλωτών και επιχειρήσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από την επιβράβευση και ενθάρρυνση αυτών που παράγουν στην Ελλάδα. Και μη ξεχνάτε ότι «Επιβραβεύουμε την παραγωγή, Αναδεικνύουμε την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ