Ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

    Από: Startup Team

Πηγή: edujob.gr

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη; Τι είναι αυτό που κάνει τους συνεργάτες του να τον ακολουθούν; Πως κερδίζει το σεβασμό και την αφοσίωση των συνεργατών του; Πολλοί από εμάς έχουμε θέσει αυτά τα ερωτήματα, όταν μας έτυχε να δουλέψουμε με τέτοιους ανθρώπους.. Ηγέτες! Πολλοί από εμάς τους έχουμε θαυμάσει και θα θέλαμε να τους μοιάσουμε. Έχουν το χάρισμα τελικά ή πρόκειται για χαρακτηριστικά που καλλιεργούνται; Θα ακούσουμε πολλές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ηγετικού ρόλου.

Ένας ηγέτης ξέρει πάντα τι θέλει να κάνει.

Είναι αδύνατον να πείσει τους συνεργάτες του να κάνουν κάτι που θέλει ο ίδιος, αν δεν ξέρει τι θέλει. Ένας ηγέτης έχει πάντα σαφείς και συγκεκριμένους στόχους, που ξέρει εξαρχής σε ποιο αποτέλεσμα οδηγούν.

Ένας ηγέτης λέει πάντα στους συνεργάτες του τι να κάνουν, όχι πώς να το κάνουν.

Ο ηγέτης ενθαρρύνει τους συνεργάτες του να σκεφτούν, να καινοτομήσουν, να είναι δημιουργικοί. Ξέρει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα μοναδικό τρόπο να ενεργεί. Παρακολουθεί και ακούει τις άλλες απόψεις, χωρίς να τις δέχεται τυφλά και παρεμβαίνει για να διορθώσει.

Ένας ηγέτης μελετά και ξέρει καλά το αντικείμενο του.

Ερευνά συνεχώς και ξέρει ποια είναι τα αρνητικά και θετικά στοιχεία του κάθε εγχειρήματος. Είναι δεκτικός στο να μάθει νέα πράγματα και να σκέφτεται συνεχώς πάνω σε αυτά που έμαθε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ