Startup Chile: Τρεις ελληνικές startups ετοιμάζουν τις “βαλίτσες” τους για Χιλή

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr, της Ελένης Νάτση

Μέσα από εκατοντάδες αιτήσεις απ΄ όλο τον κόσμο, τρεις ελληνικές  startups έγιναν δεκτές να συμμετάσχουν στο Startup Chile,  ένα πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματιών με έδρα την Χιλή.

Το Startup Chile έχει ξεκινήσει  το 2010 με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Χιλής και δέχεται τρεις φορές τον χρόνο αιτήσεις από φέρελπεις νέους επιχειρηματίες απ’ όλο τον κόσμο, στοχεύοντας να γίνει η επιχειρηματική κοιτίδα της Λατινικής Αμερικής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αν και σχετικά καινούριο  έχει ήδη προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό  startups απ’ όλο τον κόσμο κατόπιν επιλογής,  οι οποίες καλούνται σε διάστημα έξι μηνών να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν/υπηρεσία με δυνατότητες ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά.

Στις επιλεχθείσες startups παρέχονται βίζα για ένα χρόνο, χώρος εργασίας και διαμονής και το ποσό των 40.000 δολλαρίων, χωρίς παρακράτηση ποσοστού από την εταιρία (equity free seed capital).

Ένα από τα στοιχεία που έχει κάνει το Startup Chile αρκετά δημοφιλές, είναι και οι γέφυρες που έχει αναπτύξει με την Σίλικον Βάλεϊ: στην διαδικασία επιλογής συμμετέχουν ειδικοί από την Σίλικον Βάλεϊ ενώ, μεταξύ άλλων, διοργανώνονται και συγκεκριμένες εκδηλώσεις όπου νέοι επιχειρηματίες παρουσιάζουν τις ιδέες τους σε υποψήφιους επενδυτές.

Στον τελευταίο γύρο αιτήσεων, έγιναν δεκτές startups από περισσότερες από 28 χώρες του κόσμου από διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, οι οποίες θα ξεκινήσουν στο πρόγραμμα από τον Νοέμβριο του 2013.

Οι startups που έγιναν δεκτές από την Ελλάδα είναι οι εξής:

Reciclata: Η ομάδα πίσω από την Reciclata επιδιώκει να χτίσει ένα παιχνίδι ανακύκλωσης μέσα στην πόλη, ώστε όποιος επιθυμεί να αποτελεί και ο ίδιος “κέντρο” ανακύκλωσης. Αποσκοπεί στο να υπάρχουν πολυάριθμα σημεία ανακύκλωσης μέσα στην πόλη ώστε να είναι εύκολο για του πολίτες να ανακυκλώσουν, τους οποίους εν συνεχεία επιβραβεύει για κάθε αντικείμενο που ανακυκλώνουν: 1) Με πόντους (απλώς) μέσα στο παιχνίδι με τους οποίους ξεκλειδώνει levels, badges και διαγωνίζεται άλλους 2) Με εκπτώσεις από συμβεβλημένα καταστήματα.

SensorAide: Αναπτύσσει ειδικούς σένσορες οι οποίοι όντας συνδεδεμένοι με μια cloud εφαρμογή παρέχουν στους γεωργούς δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για διάφορα ζητήματα που αφορούν στις καλλιέργειες τους (υγρασία, Php του χώματος κοκ).

Swift eBook Studio: Μια ολοκληρωμένη λύση δημιουργίας διαδραστικών eBooks που θα μπορούν να «τρέχουν» σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ