Στρατηγικές πρόσληψης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και startups

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, ένας από τους παράγοντες βιωσιμότητας είναι η στελέχωση της επιχείρησης σας με ικανά άτομα. Για να βρείτε όμως τέτοιους υπαλλήλους, πρέπει να προσέξετε ώστε να κάνετε κι εσείς τα σωστά βήματα. Το BizJournals αναφέρει κάποια από τα πιο χρήσιμα.

Προσεκτική διατύπωση αγγελίας

Η αγγελία αναζήτησης υπαλλήλου πρέπει να είναι πλήρης, συγκεκριμένη και ενδιαφέρουσα. Έτσι όχι μόνο θα την προσέξουν άτομα με τις κατάλληλες ικανότητες, αλλά θα έχουν και κίνητρο για να επικοινωνήσουν μαζί σας. Μία έρευνα του StartUpHire.com έδειξε ότι το 44% δεν θα απαντούσε σε μία κακοδιατυπωμένη αγγελία, ακόμα και αν η δουλειά ήταν κατάλληλη γι’αυτούς. Θα ήταν καλό να αντιμετωπίζετε την αγγελία σαν διαφήμιση. Δώστε προτεραιότητα στις ικανότητες που αναζητείτε, και εξηγήστε τι περιμένετε ρεαλιστικά από τον υποψήφιο υπάλληλο σας. Μία ακόμα συμβουλή του BizJournals, την οποία ο γράφων δυσκολεύεται να κατανοήσει, είναι να μην αναφέρετε στην αγγελία τον μισθό και τα προνόμια που προσφέρετε.

Εκμεταλλευτείτε τις προτάσεις των επαφών σας

Ζητήστε βοήθεια από τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους, τους φίλους και γνωστούς σας, μέσα στην αγορά όπου δραστηριοποιείστε. Στείλ’τε τους πληροφορίες σχετικά με αυτό που ζητάτε από ένα νέο υπάλληλο, μαζί φυσικά με τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας, για τους υποψήφιους. Αν έχετε περιθώριο, διαθέστε ένα χρηματικό ποσό, ή κάποια δημοφιλή ηλεκτρονική συσκευή, ως αμοιβή για την επιτυχή εύρεση ενός καλού υπαλλήλου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ