Αυξάνονται οι έλληνες επιχειρηματίες στη Ρωσία

    Από: Startup Team

Πηγή: tovima.gr


Αυξάνονται οι έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να επεκταθούν στη Ρωσία, καθώς η Ελλάδα αποτελεί μια αφιλόξενη και ασταθή χώρα για επενδύσεις, ενώ αντίθετα οι ρώσοι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν σοβαρά χρηματικά ποσά σε διάφορα είδη, προερχόμενα από την Ευρώπη.
Μπορεί ο κλάδος της ένδυσης να βουλιάζει στη χώρα μας και να εμφανίζονται λουκέτα καταστημάτων, «κανόνια» σε γνωστούς αντιπροσώπους ξένων φιρμών, κλείσιμο ελληνικών εργοστασίων παραγωγής ρούχων, αλλά όσοι έχουν απομείνει προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από εξαγωγές, όπως στην αχανή αλλά πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρωσίας.

Οι εταιρείες ένδυσης

Μάλιστα προσφάτως 16 ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο της ένδυσης επισκέφθηκαν τη Διεθνή Εκθεση Μόδας Collection Première Moscow (CPM 2013), που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με σκοπό να εξάγουν σε αυτή την αγορά.

Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι συμφωνίες και οι γνωριμίες των ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου της ένδυσης με Ρώσους γίνονται συνήθως στην έκθεση CPM Moscow που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο στη Μόσχα προκειμένου να εκθέσουν τα προϊόντα τους εταιρείες ένδυσης απ’ όλον τον κόσμο και να προσελκύσουν ρώσους επενδυτές.