BugSense: “Μακάρι η επιτυχία μας να ξεχαστεί από άλλες, μεγαλύτερες”

    Από: Startup Team

πηγή: emea.grσυνέντευξη στον Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟ

 

Με την ευχή η επιτυχία τους να ξεχαστεί πολύ γρήγορα από άλλες μεγαλύτερες, ολοκληρώνουν, την συνέντευξη τους στο EMEAgr οι“αρχιτέκτονες” της BugSence που στις αρχές της εβδομάδας εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία Splunk.

Η ελληνική startup BugSense εξαγοράζεται από την Splunk

Στόχος του Π. Παπάδοπουλου και του Γ. Βλαχογιάνννη είναι η BugSence, ως μέλος της Splunk πλέον, να φθάσει στο νούμερο ένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα θέλουν να αναδείξουν τις αρετές και το επιστημονικό υπόβαθρο, σε επίπεδο τεχνολογίας, των Ελλήνων.

Στους υπόλοιπους Έλληνες, entrepreneurs και startupers, οι “αρχιτέκτονες” της BugSence, το μήνυμα που στέλνουν είναι να έχουν δυνατή τεχνολογία και να είναι εξωστρεφείς. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα τονίζουν ότι: “Το να δίνουμε μεταξύ μας συγχαρητήρια στο Facebook δεν μας καθιστά entrepreneurs”.

 

EMEAgr: Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση συμφωνίας εξαγοράς της BugSense από την Splunk, η ελληνική startup “κοινότητα” βρίσκεται ακόμη στον “αστερισμό” της μεγάλης αυτής είδησης. Ποιο ήταν το “παρασκήνιο”, πώς προέκυψε αυτή η συμφωνία, τι σας οδήγησε στην απόφαση να πωλήσετε την εταιρεία τη δεδομένη χρονική στιγμή και ποια είναι τα επόμενα “βήματα” της εταιρείας, των ιδρυτών και της ομάδας της;

Πάνος Παπαδόπουλος: Κάποιο ιδιαίτερο παρασκήνιο δεν υπήρχε. Ξέρουμε ότι η Splunk έκανε μια μεγάλη έρευνα για εταιρείες στο mobile και μας παρακολουθούσε αρκετά στενά από μακριά ειδικά σε διάφορα events στα οποία ήμασταν καλεσμένοι όπως το Erlang Factory και Google IO. Μας ζήτησαν να βρεθούμε πριν λίγους μήνες και από τότε εμπλακήκαμε σε μια μακροχρόνια διαδικασία due diligence.

To επόμενο βήμα είναι να είμαστε μια επιτυχημένη ομάδα στην Splunk και να προσφέρουμε περισσότερη αξία σε υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες. Θέλουμε να αφήσουμε καλό όνομα σαν ελληνική ομάδα που θα είναι σημείο αναφοράς και για άλλους.


EMEAgr: Είστε η πρώτη εταιρεία που προερχόμενη από το τεχνολογικό startup “οικοσύστημα” που έχει “οικοδομηθεί” τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα πετυχαίνει το αποκαλούμενο “exit”, μέσω μίας εξαγοράς. Ο δρόμος της επιτυχίας σίγουρα δεν είναι ίδιος για όλους, αλλά υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα δίνατε στους υπόλοιπους Έλληνες startupers;

Γιάννης Βλαχογιάννης
: Να δουλεύουν πιο σκληρά από όλους τους άλλους, να φτιάξουν μία σπουδαία ομάδα και να το διασκεδάζουν.

Π. Παπαδόπουλος: Να επικεντρώνονται στο προϊόν τους, να έχουν την καλύτερη δυνατή τεχνολογία και να είναι εξωστρεφείς. Το να δίνουμε μεταξύ μας συγχαρητήρια στο Facebook δεν μας καθιστά entrepreneurs. Αν δεν “σπας” την “comfort zone” σου συνεχώς μάλλον δεν κάνεις κάτι. Πρέπει να κοιτάς αυτούς που θαυμάζεις στα μάτια, όχι να τους φοβάσαι.


EMEAgr: Είστε μία ομάδα που αναζήτησε χρηματοδότηση και συμβουλευτική υποστήριξη στην Αμερική. Ποια στοιχεία των αμερικανικών “οικοσυστημάτων” θα θέλατε να μπορούσαν να μεταφερθούν στο τοπικό – υπό ανάπτυξη – “οικοσύστημα”;

Π. Παπαδόπουλος:
Δίκτυο και έμπειρα στελέχη. 

Γ. Βλαχογιάννης
: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι επενδυτές. Είναι και οι ομάδες. Οι επενδυτές πάνε όπου υπάρχει αξία.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ