Παρουσίαση της v2.0 version της Pinnatta

    Από: Startup Team

Πηγή: www.emea.gr, του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Σε μία μεγάλη, και “καθοριστική” για τα επόμενα “βήματά” της, αναβάθμισητης εφαρμογής ανταλλαγής εμπλουτισμένων διαδραστικών μηνυμάτων προχωρά η ομάδα της Pinnatta, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για νέα χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

H version 2.0, εκτός από τον πλήρη ανασχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος σε σχέση με την προηγούμενη v1.5, εστιάζει σε πέντε βασικούς τομείς, με στόχο η εφαρμογή να φθάσει τον στόχο των 500.000 χρηστών μέχρι το τέλος του 2013.

Το EMEAgr παρουσιάζει αποκλειστικά όλες τις μεγάλες αλλαγές στη δημοφιλή εφαρμογή, λίγες μόλις ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της στο App Store.

Εγγεγραμμένοι χρήστες
Η ρήση “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” έχει πρακτική εφαρμογή παντού και η χρήση ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για μία εφαρμογή όπως η Pinnatta είναι να πείσει τον χρήστη αφού έχει κατεβάσει στη συσκευή του την εφαρμογή να εγγραφεί για να κάνει χρήση της υπηρεσίας που προσφέρει.

Η Pinnatta απαιτεί από τον χρήστη της να συμπληρώσει τα στοιχεία του και τον αριθμό τηλεφώνου του προκείμενου να μπορέσει να εγγραφεί στην υπηρεσία και να μπορέσει να στείλει τα προσωποποιημένα διαδραστικά μηνύματα που προσφέρει σε άλλους χρήστες. Στις προηγούμενες εκδόσεις, η διαδικασία αυτή ήταν μεγάλη και “βαρετή“. Απαιτούσε την εισαγωγή πολλών πληροφοριών από τον χρήστη σε έξι διαφορετικά βήματα. Παρατηρήθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών συνήθως εγκατέλειπαν τη διαδικασία εγγραφής στο τρίτο βήμα, ρίχνοντας την αναλογία των εγγεγραμμένων χρηστών προς τους χρήστες που “κατέβασαν” την εφαρμογή σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το αποδεκτό όριο της αγοράς κινητών εφαρμογών.

Η νέα έκδοση κάνει τη διαδικασία εγγραφής του χρήστη στην υπηρεσία πολύ απλή και γρήγορη. Πλέον απαιτείται μόλις ένα βήμα για την ολοκλήρωση της εγγραφής του χρήστη, ενώ προσφέρονται πολλές επιλογές εγγραφής, μέσω λογαριασμού Facebook, μέσω Windows ID, είτε μέσω λογαριασμών e-mail (GMail, Outlook, Yahoo! και άλλοι).

Εκτός από το ανανεωμένο UI/UX με την χρήση κινούμενων εικόνων, η ομάδα της Pinnatta έχει προχωρήσει σε μία κίνηση που ίσως βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού μετατροπής των downloads σε εγγεγραμμένους χρήστες: τηναφαίρεση της ταυτοποίησης της τηλεφωνικής συσκευής από τη διαδικασία του sign-up, καθώς ήταν το συγκεκριμένο βήμα που οδηγούσε πολλούς από τους χρήστες στο να εγκαταλείψουν την εγγραφή τους.

Εμπλοκή και χρήση

Παρουσίαση της v2.0 version της Pinnatta

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα η εφαρμογή ήταν το γεγονός ότι πολλοί από τους νέους χρήστες χρειάζονταν πολύ χρόνο για να αντιληφθούν τι ακριβώς προσφέρει η εφαρμογή και να προχωρήσουν στην αποστολή του πρώτου τους “pinnatta”. Το τρέχον Pinnatta store δεν ήταν αρκετά ευέλικτο, ενώ η λογική του “global store”, δηλαδή η ίδια εμφάνιση και περιεχόμενο του store για όλους τους χρήστες δημιουργούσε αντιφάσεις και δεν παρακινούσε τους χρήστες να στείλουν κάποιο διαδραστικό μήνυμα. Από την άλλη, εντοπίσθηκε ότι οι χρήστες “λάτρεψαν” τη δυνατότητα της άμεσης απάντησης σε ένα “pinnatta” που έλαβαν.

Στην νέα έκδοση το Pinnatta store δέχεται ένα εκτεταμένο “λίφτινγκ” και γίνεται η πρώτη σελίδα που βλέπει ο χρήστης όταν συνδέεται στην εφαρμογή, αντικαθιστώντας το λιγότερο καλαίσθητο My Stream. Το περιεχόμενο του Pinnatta Store θα είναι “δυναμικό“, δηλαδή θα εμφανίζεται διαφορετικό σε κάθε χρήστη.

Στην αύξηση χρήσης της υπηρεσίας στοχεύει και η απλούστερη, γρηγορότερη και πιο διασκεδαστική διαδικασία αποστολής ενός “pinnatta”, ενώ στην αύξηση της εμπλοκής στοχεύουν οι περισσότερες και πιο“ευφυείς” επιλογές άμεσης απάντησης.

Τέλος, η νέα Pinnatta engine θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερο διαδραστικών και εξεζητημένων “pinnattas”, αυξάνοντας το ενδιαφέρον των χρηστών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ