Πώς να βρείτε το επόμενο «αστέρι» της επιχείρησής σας

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

Σύμφωνα με τον Verne Harnish, CEO της εταιρείας εκπαίδευσης στελεχών Gazelles Inc, αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να προσελκύσετε τους καλύτερους υποψήφιους, να τους εκπαιδεύσετε σωστά και να τους κρατήσετε κοντά σας όταν «απογειωθεί» η απόδοσή τους.

1. Κάντε ελκυστική την πρότασή σας

Αν εκπροσωπείτε μια μεσαίου μεγέθους ή άγνωστη εταιρεία, είναι δύσκολο να σας προτιμήσουν οι καλύτεροι υποψήφιοι έναντι των κολοσσών του χώρου σας. Μια εταιρεία τεχνολογίας των 150 ατόμων που συμμετείχε σε εκδηλώσεις καριέρας σε πανεπιστήμια, στήριξε την καμπάνια της στους «Τυχερούς 13» ανακοινώνοντας ότι θα προσλάβει μόνο 13 άτομα το 2013. Με το κόλπο αυτό έδωσε αξία στις διαθέσιμες θέσεις και παρέλαβε 1.500 αιτήσεις αποφοίτων από ιδρύματα όπως το Stanford και το ΜΙΤ.

2. Ψάξτε τους πιο επικοινωνιακούς

Όταν έχετε εκατοντάδες βιογραφικά για entry level θέσεις -άρα χωρίς προϋπηρεσία που θα έδινε μια εικόνα- μπορείτε να αναζητάτε στοιχεία που δείχνουν κοινωνική δραστηριότητα (συμμετοχή σε συλλόγους και αθλητικές ομάδες, εθελοντισμό κ.ά.). Οι υποψήφιοι αυτοί είναι πιθανότερο να έχουν ήδη αναπτύξει ομαδικό πνεύμα και ικανότητες επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ