8 τρόποι για να βρεις δουλειά από τα social media

    Από: Startup Team

Πηγή: spinningsm.com

Αντί να περνάς άσκοπα την ώρα σου στο facebook, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις το internet σωστά, προκειμένου να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου. Η Polly Wood από το Reputation.com, η οποία προσφέρει σε  CEOs, πολιτικούς και ηθοποιούς τις συμβουλές της σχετικά με θέματα φήμης, μοιράζεται κάποιες συμβουλές.

1. Δικτυώσου

Όσο πιο πολλούς ανθρώπους γνωρίζεις τόσο πιο εύκολα δικτυώνεσαι. Κάνε αναζήτηση με βάση εταιρίες, θέσεις εργασίας και ανθρώπους και ζήτα από τους γνωστούς σου να σε συστήσουν σε κάποιον άνθρωπο κλειδί που γνωρίζουν. Κάποια μέρα θα τους ξεπληρώσεις αυτή τη χάρη!

2. Η ψηφιακή σου agenda είναι σημαντική

Το να πάρεις μία δουλειά είχε να κάνει ανέκαθεν με τον ποιον γνωρίζεις, ακόμα και για να φτάσεις στην αρχική συνέντευξη. Τώρα όμως μετράει με ποιους είσαι συνδεδεμένοι στα social media. Οι συνδέσεις σου στο LinkedIn και οι ακόλουθοί σου στο Twitter βοηθούν ώστε να επικοινωνηθεί η αξιοπιστία, δείχνουν τα ενδιαφέροντά σου κι ενισχύουν την επαγγελματική σου εικόνα στον μελλοντικό σου εργοδότη. Μην φοβάσαι να τονίσεις το δίκτυο που τόσο προσεκτικά έχεις καλλιεργήσει και να παραπέμπεις με link στο προφίλ σου στα cover letters που στέλνεις.

3. Γίνε δημιουργική

Κάνε τη σελίδα σου να ξεχωρίζει, είτε με ένα διαδραστικό video είτε με κάποια άλλη καινοτόμα ιδέα. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα -ειδικά αν πρόκειται για κάποιο συντηρητικό τομέα όπως τα οικονομικά – αλλά λίγο χρόνο ή ένα έξυπνο tip θα κάνει το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον.

4. Δείξε τις γνώσεις σου

Μπορείς εύκολα και ανέξοδα να ξεκινήσεις το δικό σου blog στο wordpress για τα θέματα που σε παθιάζουν. Γράψε εύστοχα σχόλια, συνδέσου με εταιρίες και μπες σε θεματικά group. Στους εργοδότες αρέσει να βλέπουν ανθρώπους που παίρνουν πρωτοβουλίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ