Επένδυση 430.000 ευρώ για την Total Eclipse με το Openfund “οδηγό”

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr, του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

 

Την έκτη κατά σειρά επένδυσή του σε ελληνική startup εταιρεία κατά τη δεύτερη περίοδο της λειτουργίας του ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά, μέσω του δημοφιλούς τεχνολογικού blog TechCrunch, το Openfund. Πρόκειται για επένδυση “σποράς” ύψους 430.000 ευρώ (580.000 δολαρίων) στην Total Eclipse, ένα ανεξάρτητο στούντιο ανάπτυξης casual games για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητές συσκευές από την Θεσσαλονίκη, η οποία “έκλεισε” με κύριο χρηματοδότη το Openfund και τη συμμετοχή έτερων επενδυτικών “αγγέλων”.

Η χρηματοδότηση αυτή θεωρείται ένα ακόμη “ορόσημο” τόσο στη λειτουργία του επενδυτικού ταμείου (καθώς, σύμφωνα με πληροφόρηση του EMEAgr, αφορά στο μεγαλύτερο ποσό που έχει διαθέσει μέχρις στιγμής το Openfund για επένδυση στην οποία συμμετείχε) όσο και στο ευρύτερο ελληνικό “οικοσύστημα” των startups (καθώς αποτελεί την πρώτη VC επένδυση για εταιρεία που προέρχεται από την Θεσσαλονίκη).

Στόχος με την είσοδο των επενδυτών είναι η Total Eclipse να εκπληρώσει το φιλόδοξο επιχειρηματικό της σχέδιο, να καθιερωθεί δηλαδή ως ένα κορυφαίο brand στο casual gaming σε όλες τις πλατφόρμες. Η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας που αναπτύσσει εσωτερικά η εταιρεία, στην κυκλοφορία μίας σειράς παιχνιδιών σε διαφορετικές πλατφόρμες και αγορές, καθώς και στη διεύρυνση της ομάδαςτης εταιρείας. Ήδη, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας επένδυσης, η Total Eclipse μετακινήθηκε σε νέα γραφεία και προχώρησε στην πρόσληψη δύο μηχανικών λογισμικού και ενός σχεδιαστή.

“Στην Total Eclipse διακρίναμε ένα ‘κρυμμένο διαμάντι‘, ένα μικρό στούντιο από τη Βόρεια Ελλάδα που ‘αθόρυβα’ σχεδιάζει παιχνίδια παγκόσμιας κλάσης. Πιστεύουμε ότι αυτός ο ‘γύρος’ χρηματοδότησης θα δώσει στο brand της Total Eclipse την ‘ώθηση’ που τόσο πολύ αξίζει”, ήταν το σχόλιο του Γιώργου Κασσελάκη, διαχειριστή του Openfund.

Η Total Eclipse ιδρύθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη από τα αδέλφια Αργύρη καιΔημήτρη Μπεντίλα, δύο φανατικούς φίλους των ηλεκτρονικών παιχνιδιών από παιδιά, οι οποίοι είναι αυτοδίδακτοι στην εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού και ανάπτυξης παιχνιδιών. Στα εννέα χρόνια “ζωής” της, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες χώρες επτά συνολικά παιχνίδια διαφορετικού είδους και σε διαφορετικές πλατφόρμες. Τα παιχνίδια που αναπτύσσει η Total Eclipse σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζονται από την προσοχή στη λεπτομέρεια και την εστίαση στη διασκέδαση του παίκτη.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ