Εξάγουμε 50% λιγότερο ελαιόλαδο στην Βρετανία από ότι η…Γερμανία

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com, του ΚΩΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες που στο Fortunegreece.com γράφαμε για το παράδοξο, το Βέλγιο να εξάγει επτά φορές περισσότερο ελαιόλαδο στην Γαλλία από ότι η Ελλάδα. Μια νέα έρευνα, αυτή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, δείχνει ότι στο συγκεκριμένο προϊόν – το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν που διαθέτει η Ελλάδα – η χώρα μας είχε αντίστοιχες «επιτυχίες» και στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Από την μελέτη των στοιχείων φαίνεται ότι το 2012 η Ελλάδα εξήγαγε στην Μ. Βρετανία 1.262,3 τόνους ελαιόλαδο όταν η Γερμανία, με μηδενική παραγωγή ελαιόλαδου, στο ίδιο διάστημα εξήγαγε την διπλάσια ποσότητα, δηλαδή 2.557 τόνους!

Φυσικά δεν γίνεται λόγος σύγκρισης με Ισπανία και Ιταλία, καθώς από τους 37.203,5 τόνους που ήταν το σύνολο των βρετανικών εισαγωγών ελαιολάδου, περίπου οι 31.000 τόνοι προέρχονται από τις δύο αυτές χώρες. Η χώρα που βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα σε επίπεδο εξαγωγών είναι το γνωστό μας από την περίπτωση της Γαλλίας Βέλγιο το οποίο διαθέτει στην βρετανική αγορά 1.122 τόνους ελαιόλαδου.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ