Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Inaccess από το “Piraeus-TANEO Capital Fund”

    Από: Startup Team

Πηγή: www.bankwars.gr, της Ελένης Νάτση

Μια «γενναία» χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η εταιρεία Inaccess από  το κεφάλαιο  επιχειρηματικών συμμετοχών Piraeus Taneo Capital Fund (PTCF) το οποίο εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Το  εν λόγω venture capital fund έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 30.000.000 ευρώ και έχει συσταθεί από κοινού με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) πραγματοποιώντας από το 2009  μέχρι και σήμερα μια σειρά σημαντικών επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της  οικονομίας (τεχνολογία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας/περιβάλλοντος και συγκεκριμένες niche αγορές, με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες).

Ειδικότερα,  η εταιρεία Piraeus Capital Management Α.Ε. («PCM») που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008, έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση του (PTCF) και είναι μέρος του  VC-PE group της Τράπεζας Πειραιώς που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο διαχείρισης επιχειρηματικών  κεφαλαίων Venture Capital/Private Equity.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Inaccess το ποσό της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της εταιρείας και στην ενίσχυση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ