Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

    Από: Startup Team

πηγή: fortunegreece.com, του Κώστα Φαρμάκη

Σε ηλικία που πολλοί αναζητούν ακόμα το επαγγελματικό τους μέλλον,κάποιοι άλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει την καριέρα που τους αποφέρει πολλά εκατ. δολάρια. Και δεν μιλάμε για αθλητές που γίνονται πλούσιοι στα 20 και η καριέρα τους έχει ημερομηνία λήξης, αλλά για στελέχη επιχειρήσεων που κερδίζουν ένα τζακ-ποτ κάθε μήνα.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40, εργάζονται όλοι σε αμερικανικές εταιρείες και είναι σχεδόν όλοι Αμερικανοί -και ένας Αυστραλός. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν από τον τραπεζικό τομέα και σχεδόν κανείς δεν έχει περγαμηνές από διάσημα πανεπιστήμια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, καθώς τα χρήματα που παράγουν για τις εταιρείες τους είναι, προφανώς, πολλά περισσότερα από όσα παίρνουν.

Σημειώνεται ότι οι βασικοί μισθοί τους είναι πολύ μικρότεροι από τις τελικές αποδοχές τους οι οποίες περιλαμβάνουν bonus και έξτρα αμοιβές, χωρίς να υπολογίζουμε τις εταιρικές παροχές – ταξίδια, αυτοκίνητα κ.λπ.

1. Marissa Mayer

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

Ηλικία: 38
Θέση: Πρόεδρος και CEO
Εταιρεία: Yahoo
Αποδοχές το 2012: $36.615.404

Στην πραγματικότητα, αυτά τα χρήματα τα κέρδισε μέσα σε 6 μήνες καθώς ανέλαβε τη Yahoo!, μετά από μια δεκαετία στη Google, τον Ιούλιο του 2012.

Από εκείνη τη μέρα πραγματοποίησε 22 εξαγορές -με πιο σημαντική το Tumblr-, αντικατέστησε τα βασικά στελέχη της εταιρείας, αναμόρφωσε τους εσωτερικούς κανόνες και άλλαξε το λογότυπο. Και για όλα αυτά δεν της φέρνει κανείς καμία αντίρρηση αφού η μετοχή επί των ημερών της έχει ανεβεί κατά 86%.

2. Mike Schroepfer

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

Ηλικία: 38
Θέση: CTO
Εταιρεία: Facebook
Αποδοχές το 2012: $20.725.928

Ίδρυσε την εταιρεία software CenterRun το 2000 και, όταν αυτή εξαγοράστηκε από τη Sun, συνέχισε ως τεχνικός διευθυντής στο κέντρο αυτοματισμού της δεύτερης. Από το 2005 ήταν αντιπρόεδρος της Mozilla Corporation και επικεφαλής της ανάπτυξης του φυλλομετρητή Firefox.

Από το 2008 ήταν αντιπρόεδρος στη Facebook, αρμόδιος για τον τεχνολογικό τομέα και από τον περασμένο Μάρτιο τεχνικός διευθυντής. Θεωρείται από τα πιο influential στελέχη στον κόσμο της τεχνολογίας.

3. Stefan Larsson

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

Ηλικία: 38
Θέση: Global President, Old Navy
Εταιρεία: The Gap
Αποδοχές το 2012: $9.697.324

Έχοντας εργαστεί σχεδόν 15 χρόνια στην H&M -το «αντίπαλο δέος» της Gap- έφτασε ως τη θέση του επικεφαλής πωλήσεων για όλο τον κόσμο έχοντας υπό την εποπτεία του 2.300 καταστήματα και κατάφερε να επεκτείνει την τότε εταιρεία του σε 44 χώρες και να ανεβάσει τον τζίρο της στα $17 δισ.

Στη Gap ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2012, συνεπώς οι αποδοχές του ήταν περίπου $3,2 εκατ. το μήνα.

4. Domenic J. Dell’Osso. Jr.

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

Ηλικία: 36
Θέση: Εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Οικονομικός διευθυντής
Εταιρεία: Chesapeake Energy
Αποδοχές το 2012: $7.354.481

H εταιρεία του εμπορεύεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο και είναι η δεύτερη σε παραγωγή στη χώρα. Η προηγούμενη θέση του ήταν στην κατασκευαστική θυγατρική της ίδιας εταιρείας από το 2008 έως το 2010. Νωρίτερα ήταν στέλεχος σε επενδυτικές τράπεζες.

5. James P. Fortescue

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

Ηλικία: 39
Θέση: COO
Εταιρεία: Annaly Capital Management
Αποδοχές το 2012: $7.000.129

Το στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας -με portfolio κυρίως στα ακίνητα και με κεφαλαιοποίηση σχεδόν $12 δισ.- είναι στις τάξεις της από το 1995 και έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, διευθυντής προσωπικού, Head of Liabilities και γενικός διευθυντής.

6. Kristopher R. Konrad

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι μάνατζερ κάτω των 40

Ηλικία: 38
Θέση: Co-Chief Investment Officer
Εταιρεία: Annaly Capital Management
Αποδοχές το 2012: $6.300.129

Τα ενυπόθηκα δάνεια αποδίδουν πολύ καλά στην περίπτωση της Annaly Capital Management για αυτό και βρίσκουμε και δεύτερο στέλεχός της στην ίδια δεκάδα. Βρίσκεται στην εταιρεία, σε διάφορες θέσεις, από τα 22 του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ