«Ανακαλύπτουμε» μια άλλη Ελλάδα!

    Από: Startup Team

Πηγή: www.advertising.gr, γράφει ο ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ


Η Πρόεδρος της ΟΕ του TEDxAcademy, Νίκη Συροπούλου, δίνει στο adbusiness τις λεπτομέρειες του φετινού event, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τι είναι το TEDx Academy; Ποιός είναι ο σκοπός του και πότε ήρθε στην Ελλάδα;

Η πρώτη μου προσωπική επαφή με τα TED Events έγινε το 2008 στο Long Beach της Καλιφόρνια. Γνώρισα έναν τόσο δημιουργικό και ιδιαίτερο κόσμο στον οποίο κυριαρχούν οι εμπνευσμένες ομιλίες, οι ξεχωριστοί άνθρωποι και το αφοσιωμένο κοινό.  Χωρίς να το καταλάβω, ο «σπόρος» των TED Events φυτεύτηκε τόσο βαθιά μέσα μου, που τον Φεβρουάριο του 2010 πήραμε, μαζί με κάποιους λίγους  συνεργάτες μου, τη μεγάλη απόφαση: Να διοργανώσουμε ένα συνέδριο TEDx στην Ελλάδα! Μια χώρα που εν μέσω κρίσης, έμοιαζε εντελώς εγκλωβισμένη, δίχως ποτέ να συζητά για το προκείμενο. Δηλαδή, για το πως θα επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, πως θα εμπνευστούμε, πως θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, πως θα αναπτύξουμε νέους πιο ανθεκτικούς ιστούς ως κοινωνία. Το TEDx στην Ελλάδα εξελίχθηκε με τα χρόνια σε τόπο συνάντησης ξεχωριστών ανθρώπων με ιδέες που αξίζει να μοιραστούν. Ιδέες που αξίζει να τις ακούσουν όλοι. Ομιλίες που είναι πηγή έμπνευσης για τον ακροατή. Αυτός είναι και ο σκοπός του άλλωστε. Να φέρει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και μέσα από την αλληλεπίδραση να τους εμπνεύσει, να τους κάνει να οραματιστούν ένα διαφορετικό αύριο. Για τον εαυτό τους,για τη δουλειά τους, για τη χώρα.

Σε τι κοινό απευθύνεται και τι μπορεί να του προσφέρει;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο κοινό, με την έννοια ότι οι ομιλίες δεν είναι θεματικές και καλύπτουν ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, όπως είναι η επιστήμη, η τέχνη, η καινοτομία, το επιχειρείν, η πολιτική και πολλά άλλα. Το TEDxAcademy απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες που συνεχώς εξελίσσονται, συμβάλλοντας τελικά στην εξέλιξη της πορείας του κόσμου. Πρόκειται για μία μικρογραφία του πιο δημιουργικού και παραγωγικού κομματιού του παγκόσμιου γίγνεσθαι. Όλοι όσοι διαχρονικά παρακολουθούν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, μιλούν για μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης και ενθουσιασμού. Μιλούν για την ανακάλυψη των δυνατοτήτων του ανθρώπου που δεν έχει όρια.

Ποιοί είναι οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν στην Ελλάδα;

Επιχειρήσεις μικρότερες ή μεγαλύτερες είναι σταθερά κοντά μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συνεχίζουμε. Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας θα ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με δεδομένο το μεγάλο κόστος της παραγωγής της. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε και προσφέρουμε τον χρόνο μας, το κάνουμε αφιλοκερδώς. Η βοήθεια όλων των εθελοντών μας είναι ανεκτίμητη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ