Η&Μ vs Zara : Η αντεπίθεση των Σουηδών

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αύξηση των κερδών της Η&Μ κατά το τελευταίο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου (Οικονομική χρήση Δεκεμβρίου – Νοεμβρίου), οδηγώντας την μετοχή της σουηδικής εταιρείας να κλείσει με άνοδο 6,74% στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, σε ιστορικά υψηλά.

Συγκεκριμένα τα κέρδη την καλοκαιρινή περίοδο παρουσίασαν αύξηση κατά 22% και διαμορφώθηκαν σε 512,1 εκατ. ευρώ. Για τους αναλυτές αναπόφευκτη ήταν η σύγκριση (αν και πρόκειται για διαφορετικές χρονικές περιόδους) με τα μεγέθη του ομίλου Zara – Inditex, ο οποίος είχε ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες σχεδόν αμετάβλητα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η Σουηδική εταιρεία γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τα εγκαίνια του καταστήματος Νο 3.000, που άνοιξε τις πόρτες του στην Κίνα, ενώ συνεχίζει να αυξάνει το δίκτυο της κατά 10-15% ετησίως δίνοντας πλέον βάρος σε αγορές εκτός Ευρώπης οι οποίες είναι και αυτές που φέρνουν την μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις. Για παράδειγμα στην Τουρκία οι πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου έτρεξαν με αύξηση 72%, στην Νότιο Κορέα με 48% και στην Κίνα με 37%.

Διαβάστε περισσότερα εδώ