Επιστρέφει στην Αθήνα το Startup Weekend University

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Μετά την περυσινή επιτυχία το Startup Weekend University, που αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, του παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών, επιστρέφει στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στο τριήμερο 18, 19 και 20 Οκτωβρίου στο Impact HUB Athens, φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινοτόμες ιδέες τους. Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές οι οποίοι καλούνται να σχηματίσουν ομάδες με στόχο να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνομέσα σε δύο ημέρες. Σημειώνεται ότι το Startup Weekend University αποτελεί τημεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 1.000 συναντήσεις σε 100 χώρες τα τέσσερα τελευταία  χρόνια.

Πρώτη ημέρα

Επιστρέφει στην Αθήνα το Startup Weekend University

Όλα τα Startup Weekend παγκοσμίως οργανώνονται πάνω στο  το ίδιο βασικό μοντέλο: οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες έχει μια ιδέα έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό για να την παρουσιάσει στο κοινό. Ομάδες από άτομα με διαφορετικά background και δεξιότητες, διαμορφώνονται οργανικά από τους συμμετέχοντες γύρω από τις πιο δημοφιλείς ιδέες (όπως προκύπτουν μετά από ψηφοφορία).

Δεύτερη Μέρα

Επιστρέφει στην Αθήνα το Startup Weekend University

Οι ομάδες αυτές, για όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλεύουν πάνω στο project τους υλοποιώντας την ιδέα τους. Εκτός από ένα business plan και στρατηγική marketing καλούνται να αναπτύξουν και working demo του τελικού προϊόντος τους. Κατά την διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητoύν με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ