Το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού επεκτείνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Αθηναϊκή Ζυθοποιία επεκτείνει το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που ξεκίνησε το 2008 στην περιοχή της Θράκης, στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης προσελκύοντας ακόμα περισσότερους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού.

Στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει μέσα στην επόμενη τριετία εξ’ ολοκλήρου τις ανάγκες παραγωγής των προϊόντων της από ελληνικό κριθάρι.

Για το σκοπό αυτό η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διοργάνωσε εκδήλωση στηνΚομοτηνή, για τους τοπικούς παραγωγούς και τους συνεργάτες της από τους νομούς ΈβρουΞάνθης και Ροδόπης. Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 160 τοπικοί παραγωγοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και τα οφέλη του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Το 2013, ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, καθώς η εταιρεία προμηθεύτηκε 38.100 τόνους ελληνικό κριθάρι από εγχώριους παραγωγούς για την παραγωγή της μπίρας Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5. Επίσης, η εταιρεία διπλασίασε τον αριθμό των παραγωγών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και έτσι σήμερα συνεργάζεται με 2.100 εγχώριους παραγωγούς, αριθμός διπλάσιος από το 2012, μέσω 23 συνεταιρισμών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

“Όλοι εμείς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανταποκρινόμενοι στη δέσμευσή μας για στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, το οποίο συνεχίζεται για 7η συνεχόμενη χρονιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους 2.100 παραγωγούς μας από όλη την Ελλάδα για τους 38.100 τόνους ελληνικού κριθαριού, με τους οποίους μας προμήθευσαν τη χρονιά που πέρασε και να καλωσορίσουμε τους νέους συνεργάτες μας από την περιοχή της Θράκης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το στόχο μας πραγματικότητα, να παράγουμε μπίρες εξ’ ολοκλήρου από υψηλής ποιότητας ελληνικό κριθάρι μέσα στην επόμενη τριετία”. τόνισε ο Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ