Συνέδριο GloVo.con

    Από: Startup Team

To GloVo.con αποτελεί το πρώτο συνέδριο για εθελοντές και νέους, που διοργανώνεται από την GloVo. Θα λάβει χώρα στις 4-6 Οκτωβρίου 2013 στον πολυχώρο The HUB Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) και έχει 4 κύριους στόχους:

  • Α) Να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκομίσουν γνώσεις και νααναπτύξουν νέες ικανότητες, που θα τους βοηθήσουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, όπως π.χ. διαμόρφωση Βιογραφικού Σημειώματος, Νοοτροπία, Soft Skills, Global Communication, αξιοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν γύρω μας, κλπ
  • Β) Να επικοινωνήσει και παρουσιάσει τα νέα χαρακτηριστικά και τους στόχους της ερχόμενης χρονιάς για τη GloVo, αλλά και να εντάξει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία σχεδιασμού της.
  • Γ) Να ψυχαγωγήσει και να «δικτυώσει» τους συμμετέχοντες μεταξύ τους.
  • Δ) Να πραγματοποιηθούν 4 εθελοντικές δράσεις κοινωνικού περιεχομένου την τρίτη ημέρα του συνεδρίου.

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της GloVo είναι η ανάπτυξη των νέων. Πιστεύουμε ότι οι νέοι μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις στην Ελλάδα και να κάνουν φανταστικά πράγματα, όταν υποστηρίζονται επαρκώς. Η Εκπαίδευση, η Ανάπτυξη και η ενασχόληση με τον Εθελοντισμό είναι μερικά από τα στοιχεία-κλειδιά που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να συμβάλουν σε κοινωνικές, πολιτισμικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές αλλαγές στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

4 εθελοντικές κοινωνικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του συνεδρίου, την Κυριάκη 6/10 από τις 11.30μμ – 15.00μμ:

  • i) Ανάπλαση και δεντροφύτευση περιβάλλοντος χώρου της στέγης φιλοξενίας δράσεων πολιτών του Δήμου Αθηναίων ‘ΣυνΑθηνά’ επί της οδού Αθηνάς, απέναντι απ’ τη Βαρβάκειο Αγορά με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων
  • ii) ‘Social Cooking’ όπου, σε συνεργασία με το ‘We Cook for Good’ και τους Σεφ του, θα μαγειρευτούν και θα διανεμηθούν μερίδες φαγητού στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηνών (ΚΥΑΔΑ) μέσω των δικτύων του ‘ΜΠΟΡΟΥΜΕ’.
  • iii) Επαφή και γνωριμία των εθελοντών με τον Υμηττό, σημείο δράσης θα είναι η περιοχή της Αργυρούπολης όπου Θα ακολουθήσει περίπατος γνωριμίας με την περιοχή καθαρισμος και καταγραφής των απορριμμάτων αλλά και επαφή με το αντικείμενο της δασοπροστασίας σε συνεργασία με την ‘Ώρα για Δράση’, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού.
  • iv) Απλές αλλά σημαντικές πράξεις στην Αθήνα σε συνεργασία με το ‘City of Errors’ δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το application “City of Terros” καθώς ο εθελοντισμός δεν είναι αναγκαστικά κάτι οργανωμένο, αλλά ένας τρόπος ζωής! (και να κουβαλήσεις τα ψώνια της γιαγιάς της πολυκατοικίας σου 1 φορά το μήνα, εθελοντισμός είναι! και αυτό θέλουμε να προωθήσουμε!).

Χρήσιμα links:

con.glovo.com.gr

www.glovo.com.gr

www.facebook.com/GloVoPlatform

twitter.com/GloVo_Platform