Πώς Να Δημιουργήσουμε Το Δικό Μας Visual Brand

    Από: Startup Team

Πηγή: www.wdf.gr

Το να ξεκινήσουμε μια επαγγελματική καριέρα είναι κάτι περισσότερο από το portfolio μας. Οι designers πρέπει να γνωρίζουν, επίσης, και λίγο από marketing. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Σ’ αυτό το σημείο μπορούμε και θα βοηθηθούμε να σταθεροποιήσουμε τη δουλειά μας ή αντίθετα να τη χάσουμε.

Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα σταθερό brand για εμάς. Ας κοιτάξουμε τα κανάλια που χρησιμοποιούμε και πώς μας εντοπίζουν όταν είμαστε online, ας αποφασίσουμε πώς θέλουμε να μας εντοπίζουν και ποιο όνομα και εικόνα θα θέλαμε να έχουμε, και στη συνέχεια να το πραγματοποιήσουμε. Παρακάτω υπάρχουν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσουμε.

Γραμματοσειρές και Χρώματα

Πώς Να Δημιουργήσουμε Το Δικό Μας Visual Brand

Όλα ξεκινούν με το portfolio μας – τόσο σε έντυπη μορφή όσο και online. Και οι δύο εκδοχές θα πρέπει να έχουν την ίδια εμφάνιση και αίσθηση.

Αναπτύσσουμε και χρησιμοποιούμε μια παλέτα με σταθερά χρώματα και γραμματοσειρά για όλο το υλικό μας: τον ιστότοπο, το portfolio, το βιογραφικό, τις επαγγελματικές κάρτες μας, και άλλο διαφημιστικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ακριβώς τα ίδια. Αντίθετα, τα πάντα θα πρέπει να έχουν ένα ομοιόμορφο στυλ – το χρώμα και οι επιλογές του είδους είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνουμε αυτό.

Γραμματοσειρές

Όταν πρόκειται για γραμματοσειρές, ας σκεφτούμε την γραμματοσειρά που θα επιλέξουμε για το όνομά μας, σαν το λογότυπο της μάρκας μας. Χρησιμοποιούμε κάτι που είναι ευανάγνωστο, αλλά αντανακλά την προσωπικότητα και το έργο μας – είτε είναι πολύχρωμο και διασκεδαστικό είτε πιο έντονο και σοβαρό. Εξετάζουμε το όνομά / μάρκα λογότυπου ως το στοιχείο εκείνο που πρέπει να εμφανίζεται σε όλα το υλικό μας.

Χρώματα

Ας εμμείνουμε σε μια ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων. Χρησιμοποιούμε τους ίδιους κανόνες που θα τηρούσαμε κατά τον σχεδιασμό ενός σχεδίου σύμβασης και να επιμείνουμε σε μερικά χρώματα που αντιπροσωπεύουν την εργασία μας. Σκεφτόμαστε τα μέρη του portfolio που σκοπεύουμε να επιδείξουμε. Αν είναι φωτεινά και πολύχρωμα, βάζουμε ένα μαύρο και λευκό ή ουδέτερο φόντο για να αναδείξει το έργο. Επίσης, χρησιμοποιούμε ένα έγχρωμο φόντο για να εμφανιστεί το έργο που είναι πιο άτονο σε χρώμα.

Εικόνες

Πώς Να Δημιουργήσουμε Το Δικό Μας Visual Brand

Βήμα 1: βγάζουμε μια επαγγελματική φωτογραφία του εαυτού μας, κατά προτίμηση ένα headshot. Δεν πρέπει να φαίνεται μόνο το κεφάλι, σαν φωτογραφία του σχολείου. Ωστόσο, δεν πειράζει αν δεν έχει την ποιότητα μιας επαγγελματικής εικόνας.

Διαλέγουμε μια εικόνα που μας αρέσει και τη χρησιμοποιούμε ως φωτογραφία σε οτιδήποτε είναι δημόσιο, χωρίς καμία εξαίρεση. Χρησιμοποιούμε την ίδια φωτογραφία σε όλα τα έντυπα, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι online και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποφεύγουμε τη συχνή αλλαγή της εικόνας μας. Η χρήση πολλαπλών φωτογραφιών ή αλλαγή συνεχώς μιας εικόνας μπορεί να κάνει εμάς και το στίγμα μας πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να μας αναγνωρίσουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ