Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ – COSMOTE 2013

    Από: Startup Team

Πηγή: getbusy.gr

Είκοσι υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές για πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, προκηρύσσουν και φέτος ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνεχίζοντας για δωδέκατη συνεχή χρονιά να στηρίζουν νέους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι Υποτροφίες θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Ελληνικών Δημοσίων Γενικών ή/ και Επαγγελματικών Λυκείων του σχολικού έτους 2012-2013, που έχουν εισαχθεί σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα ως πρωτοετείς φοιτητές (εξαιρούνται οι αστυνομικές, οι στρατιωτικές και οι εκκλησιαστικές σχολές).

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών έχει ως στόχο τη στήριξη πρωτοετών φοιτητών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και καλή σχολική επίδοση, καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το συνολικό μικτό ποσό κάθε Υποτροφίας ανέρχεται σε είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €), το δε καθαρό ποσό, μετά την παρακράτηση του αναλογούντος φόρου και τέλους χαρτοσήμου, ανέρχεται στο ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€). Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε δυο (2) ισόποσες δόσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο και με τις ίδιες προϋποθέσεις συμμετοχής, ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα απονείμουν και τιμητικές διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οχτώ ευρώ (1.528Euro) η καθεμία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ