Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης το Startup Weekend University επιστρέφει.

Στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου στο Impact HUB Athens , φοιτητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια βάζουν σε εφαρμογή τις καινότομες ιδέες τους.

 

Το Startup Weekend University αποτελεί μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου μη κερδοσκοπικού οργανισμου που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, που έχει οργανώσει πάνω από 1000 συναντήσεις σε 100 χώρες τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Seattle της Washington, ωστόσο μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής.

Πως λειτουργεί το event

Στο Startup Weekend University δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν φοιτητές, οι οποίοι θα σχηματίσουν ομάδες και θα προσπαθήσουν μέσα σε δύο ημέρες να συνεργαστούν και να αναπτύξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο.

Πρώτη ημέρα

Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

Όλα τα Startup Weekend παγκοσμίως οργανώνονται πάνω στο το ίδιο βασικό μοντέλο: οποιοσδήποτε απο τους συμμετέχοντες έχει μια ιδέα έχει στην διάθεσή του 1 λεπτό για να την παρουσιάσει μπροστά σε όλους. Ομάδες απο άτομα με διαφορετικά background και δεξιότητες, διαμορφώνονται οργανικά απο τους συμμετέχοντες γύρω απο τις πιο δημοφιλείς ιδέες (όπως προκύπτουν μετά απο ψηφοφορία).

Δεύτερη Μέρα

Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

Οι ομάδες αυτές, γιά όλο το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, δουλέουν πάνω στο project τους υλοποιώντας την ιδέα τους. Εκτός απο ένα business plan και στρατηγική marketing καλούνται να αναπτύξουν και ένα working demo του project τους. Κατα την διάρκεια του event, έμπειροι mentors συζητάνε με τις ομάδες και τις βοηθούν να διαμορφώσουν το προϊόν και την στρατηγική τους.

Τρίτη ημέρα

Το Startup Weekend University για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα

Την Κυριακη το απόγευμα οι ομάδες καλούνται να κάνουν μια παρουσίαση του project τους μπροστά σε ένα panel κριτών που θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα με βάση την βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, την πρωτοτυπία και το αποτέλεσμα που παρουσιάσαν. Αφού ανακοινωθούν οι νικητές το σαββατοκύριακο κλείνει με ένα μεγάλο party. Το Startup Weekend University πραγµατοποιείται µε την χορηγία της Coca-Cola, στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο». και την υποστήριξη των Airtickets.gr, Darring Star και του προγράμματος «egg – enter•grow•go» της Eurobank.


Για εγγραφές και το αναλυτικό πρόγραμμα:

www.athens.startupweekend.org

Για τα τελευταία νέα:

www.facebook.com/AthensStartupWeekendUniversity

twitter.com/ASWuni

Για περισσότερες πληροφορίες: athens@startupweekend.org