Πέντε συμβουλές για ένα επιτυχημένο βιογραφικό σημείωμα

    Από: Startup Team

Πηγή: ec.europa.eu/eures

Δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στην αγορά εργασίας, μικρά λάθη στο βιογραφικό σας σημείωμα μπορούν να αποβούν καθοριστικά για το αν θα σας καλέσουν σε συνέντευξη ή όχι. Σας παρουσιάζουμε τις πέντε καλύτερες συμβουλές μας για ένα επιτυχημένο βιογραφικό σημείωμα:

1. Ελέγξτε δυο φορές το βιογραφικό σας για τυχόν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη

Μπορεί αυτή η συμβουλή να ακούγεται τετριμμένη, αλλά βασικά ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη στα βιογραφικά σημειώματα εξακολουθούν να αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία δυσαρέσκειας των εργοδοτών. Ακόμη και απλά λάθη μπορεί να στείλουν το βιογραφικό σας κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων, ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα προσόντα και η εμπειρία που έχετε. Δώστε το βιογραφικό σας σε δύο τουλάχιστον φίλους ή σε δυο μέλη της οικογένειάς σας, για να το διαβάσουν και να το ελέγξουν προτού το στείλετε. Εάν κάνετε αίτηση για θέση σε ξένη χώρα, προσπαθήστε να βρείτε κάποιο άτομο που έχει ως μητρική του γλώσσα την επίσημη γλώσσα της συγκεκριμένης χώρας, προκειμένου να ελέγξει το βιογραφικό σας.

2. Το βιογραφικό σας σημείωμα πρέπει να είναι σύντομο

Οι περισσότεροι εργοδότες έχουν στη διάθεσή τους ένα ή δυο λεπτά για την εξέταση του βιογραφικού ενός υποψηφίου. Εάν, λοιπόν, έχετε μόλις αποφοιτήσει από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο και το βιογραφικό σας αριθμεί ήδη οχτώ σελίδες, το πιο πιθανό που θα σκεφτούν δεν είναι ότι έχετε επιτύχει πολλά, αλλά ότι δεν μπορείτε να εκφραστείτε περιεκτικά και με σαφήνεια. Αναζητήστε στην ενότητα «Διαβίωση και εργασία» της πύλης EURES συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χώρα στην οποία κάνετε αίτηση ή δημιουργήστε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα Europass στην ενότητα αναζήτησης βιογραφικών σημειωμάτων της Ευρωπαϊκής Πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ