Θέλεις το πτυχίο σου να σημαίνει κάτι? Δούλεψε ενώ σπουδάζεις

    Από: Startup Team

Πηγή: www.neopolis.gr

Σε μια εποχή όπου φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ανασυνθέσουν τη συνταγή για την επιτυχία, η αξία του πτυχίου των πανεπιστημίων έχει αμφισβητηθεί, έχει συζητηθεί κι έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Οι πιο κυνικοί παρατηρητές θα μπορούσαν να σας πουν ότι τα τέσσερα χρόνια που ξοδεύεται στο Πανεπιστήμιο δεν είναι απαραίτητα και ότι ένα πτυχίο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα άχρηστο χαρτί.

Βάσει μιας πρόσφατης μελέτης που διεξήχθη από ένα από τα κορυφαία ιδρύματα της χώρας, οι πιθανότητες αυτής της θεωρίας αποδεικνύεται ότι μπορεί να αυξηθούν όταν οι φοιτητές δεν εργάζονται πέρα από την τάξη ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία ενώ είναι ακόμη στη σχολή.

Η ρεπόρτερ Melissa Korn γράφει στην  Wall Street ότι «Σύμφωνα με μία νέα έρευνα από την FTI Συμβουλευτική FCN, για λογαριασμό του Northeastern University, το 60% του κοινού αισθάνεται ότι κάποιος χωρίς πτυχίο αλλά με κάποια εργασιακή εμπειρία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει καλύτερα επαγγελματικά από ότι κάποιος άλλος που έχει πτυχίο αλλά όχι εμπειρία στο βιογραφικό του. Και το 62% της Διοίκησης εταιριών που είναι υπεύθυνοι προσλήψεων, συμφωνούν.»

Υποψήφιος εργαζόμενος Νο 1, έπειτα από εργασία 2 ετών χωρίς να έχει αποκτήσει πτυχίο είναι καλύτερος από τον υποψήφιο Νο 2 που έχει πτυχίο Πανεπιστημίου αλλά όχι εργασιακή εμπειρία.

Ενώ η έρευνα, όπως όλες οι έρευνες, έχει μελετήσει ένα μικρό δείγμα ανθρώπων (1.000 άτομα των οποίων οι απόψεις θα μπορούσαν να έχουν διαμορφωθεί από προσωπικές και μεμονωμένες εμπειρίες) προτείνει στους φοιτητές να έχουν είναι δύσπιστοι όσον αφορά στην πορεία της καριέρας τους, ειδικά αν αναλογιστούν τα νούμερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ