Μικρά «μυστικά» για να παρακινήσετε την ομάδα σας

    Από: Startup Team

Πηγή: www.epixeiro.gr

Ανέκαθεν η δέσμευση των εργαζομένων αποτελούσε «δυνατό χαρτί» για μια επιχείρηση. Είναι γνωστό ότι η παρακίνηση και η δέσμευση λειτουργούν ως ένα σημαντικό συστατικό της τελικής αποδοτικότητας και του κάθε εργαζόμενου, αλλά και μίας ομάδας και τελικά της ίδιας της επιχείρησης.

Οι ικανότητες από μόνες τους δεν φθάνουν για να φέρουν το τελικό αποτέλεσμα, ούτε η πίεση και ο φόβος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Ικανότητα + παρακίνηση φέρνουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα μικρά μυστικά που βοηθούν στο να δημιουργηθεί ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, που θα προσφέρει παρακίνηση & δέσμευση;

Εκτός από την βασική πρώτη κίνηση του να έχουμε επιλέξει τους κατάλληλους ανθρώπους για την ομάδα, υπάρχουν μικρά και μεγάλα μυστικά για μεγαλύτερη παρακίνηση:

Α. το να εστιάζει ο αρχηγός της ομάδας στα δυνατά σημεία και στα ταλέντα του εργαζόμενου.

Από έρευνα της Gallup σε 20.000 άτομα βρέθηκε ότι όταν ο ηγέτης γνωρίζει κι εστιάζει στα δυνατά σημεία των μελών της ομάδας, οι πιθανότητες να είναι κανείς δεσμευμένος ανεβαίνουν στο 73%. Αντίθετα, η μη εστίαση στα δυνατά σημεία κατεβάζει το δείκτη στο 9%. Θυμηθείτε ότι όταν κάνουμε κάτι στο οποίο έχουμε άνεση, πόσο ωραία αισθανόμαστε, πόσο συγκεντρωμένοι και αποδοτικότεροι είμαστε και πώς δεν καταλαβαίνουμε την ώρα που περνάει!

Διαβάστε περισσότερα εδώ