Τι κοινό έχουν ο Αϊνστάιν, ο Γκέιτς, ο Βαν Γκογκ και η Γουίνφρεϊ

    Από: Startup Team

Πηγή: www.neopolis.gr

Θα μπορούσαν να είχαν μείνει ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας, ένας άχρηστος τεμπέλης νεαρός, μία από τις αμέτρητες ανήλικες μητέρες ή ένας δυσλεκτικός φοιτητής. Δεν το έβαλαν κάτω. Γιατί οι παραπάνω εξελίχθηκαν στον Μπιλ Γκέιτς, τον Αλμπερτ Αϊνστάιν, την Οπρα Γουίνφρεϊ και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον. Είναι κάποιοι από τους εξαιρετικά επιτυχημένους ανθρώπους που σε κάποιο σημείο της ζωής τους ξεπέρασαν ένα εμπόδιο που τότε έμοιαζε ανυπέρβλητο και τελικά έκαναν όλο τον κόσμο να μάθει το όνομά τους.

Μπιλ Γκέιτς: Η πρώτη του επιχείρηση απέτυχε

Κι όμως, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορούσε να βγάλει χρήματα αρχικά. Η πρώτη του εταιρεία, η Traf-O-Data απέτυχε παταγωδώς. Οταν προσπάθησε, μαζί με τον συνέταιρό του, να πουλήσουν τη συσκευή που είχαν δημιουργήσει, το προϊόν δεν λειτουργούσε καν. Δεν το έβαλαν κάτω και όπως έχουν παραδεχθεί, αυτή η αποτυχημένη δημιουργία έγινε στη συνέχεια ο «σπόρος» για το πρώτο προϊόν της Microsoft.

Αλμπερτ Αϊνστάιν: Δεν μιλούσε ως τα 4 του

Δεν είχε την ιδανική παιδική ηλικία και στο περιβάλλον του τον θεωρούσαν άχρηστο. Δεν μίλησε ποτέ στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του και στο σχολείο αρκετοί δάσκαλοι τον θεωρούσαν έναν τεμπέλη που δεν θα πετύχαινε τίποτα στη ζωή του. Προφανώς τους διέψευσε.

Βενιαμίν Φρανκλίνος: Παράτησε το σχολείο στα 10 του

Οι γονείς του είχαν την οικονομική δυνατότητα να τον στείλουν στο σχολείο μόλις μέχρι τα 10 του χρόνια. Συνέχισε εκπαιδεύοντας ο ίδιος τον εαυτό του, διαβάζοντας μανιωδώς και στην πορεία μεταξύ άλλων εφηύρε το αλεξικέραυνο και έγινε ένας από τους εθνοπατέρες των ΗΠΑ.

Ρίτσαρντ Μπράνσον: Εχει δυσλεξία

Ηταν τραγικός μαθητής, δεν έπαιρνε καλούς βαθμούς και μετά βίας έπιανε τη βάση στα διαγωνίσματα. Αντί να τα παρατήσει, χρησιμοποίησε τη δυναμική προσωπικότητά του για να φτάσει στην επιτυχία. Σήμερα ο επιχειρηματίας είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ