Το Upworthy αντλεί κεφάλαια 8 εκατομμυρίων δολαρίων

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com, του Νταν Μίτσελ

Μήπως η οργή που στρέφεται κατά του BuzzFeed είναι περισσότερο εξαιτίας της επιπολαιότητάς του και της ανοησίας του και δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχόμενού του (κυρίως φωτογραφίες) προέρχεται από άλλους ιστότοπους; Μάλλον, αν αναλογιστούμε ότι το Upworthy, ο ιστότοπος για ερασιτεχνικά βίντεο που εστιάζει σε θετικό και ελπιδοφόρο περιεχόμενο, σπανίως σχολιάζεται αρνητικά για τη χρήση υλικού που προέρχεται από αλλού.

Η Fast Company χαρακτήρισε τον Ιούνιο που μας πέρασε το Upworthy ως τον «πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο ιστότοπο που υπήρξε ποτέ» και ανέφερε ότι μέσα σε έξι μήνες από την ίδρυσή του το Μάρτιο του 2012 είχε 8,7 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Τώρα οι αναφορές μιλούν για 22 εκατομμύρια.

Η απόδοση αυτή είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που άντλησε κεφάλαια 8 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα που πέρασε, φτάνοντας στο σύνολο τα 12 εκατομμύρια. Οι ιδρυτές του ιστότοπου είναι ο Πήτερ Κότσλεϊ, πρώην αρχισυντάκτης του The Onion, και ο Έλι Πάριζερ, που υπήρξε αρχισυντάκτης του MoveOn.org. Σκοπεύουν να επεκτείνουν τους τομείς που καλύπτει ο ιστότοπος για να συμπεριλάβουν θεματολογία όπως παγκόσμια υγεία και ανατροφή των παιδιών, αναζητώντας σπόνσορες για αυτά τα θέματα. Ο ιστότοπος δεν έχει διαφημίσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ