Το CYBAN ανακοινώνει νέα συνεργασία με το Cypriot Enterprise Link (CEL)

    Από: Startup Team

Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2013: Το Cyprus Business Angels Network (CYBAN) και το Cypriot Enterprise Link (CEL) ανακοίνωσαν σήμερα νέα συνεργασία ανάμεσα στα δύο δίκτυα.

«Η δέσμευση του CYBAN προς τα μέλη του είναι ο εντοπισμός των πιο καινοτόμων και γοργά αναπτυσσόμενων νεοφυών εταιρειών και η παρουσίαση τους ως επενδυτικές ευκαιρίες στα μέλη του. Η νέα συνεργασία με το CEL θα μας ανοίξει καινούργιους ορίζοντες επενδυτικών ευκαιριών, εξασφαλίζοντας έτσι μια συνεχή ροή προς τα μέλη μας από υψηλής ποιότητας επιχειρηματικά σχέδια» ανέφερε σε δήλωση του ο Πρόεδρος του CYBAN, Ανδρέας Κουππάρης.

«Το CEL ιδρύθηκε με στόχο τη στήριξη νέων ταλαντούχων επιχειρηματιών στην Κύπρο. Μέσω της νέας συνεργασίας με το CYBAN, το CEL θα διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών του, παρέχοντας στα μέλη του και την ευκαιρία να παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ιδιώτες επενδυτές, έτσι ώστε να μεγιστοποιούν τις πιθανότητες να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση» δήλωσε ο εκ των συνιδρυτών του CEL, Μιχάλης Τυρίμος.

Το Cyprus Business Angels Network, CyBAN

(www.cyban.com.cy) είναι ένας Κυπριακός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει σαν κύριο στόχο τη διασύνδεση επιχειρηματικών ιδεών οι οποίες έχουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης, με ιδιωτικά κεφάλαια των επενδυτών-μελών του. Το CYBAN αξιολογεί μέχρι 100 επιχειρηματικά σχέδια σε ετήσια βάση και μέχρι 15 από αυτά επιλέγονται για να παρουσιαστούν στα μέλη του, μέσω του προγράμματος εταιρικών παρουσιάσεων κάθε τρίμηνο. Οι επενδυτές-μέλη του CYBAN αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα ηγετικών προσωπικοτήτων της Κυπριακής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων επιτυχημένων επιχειρηματιών και πρώην διευθυντικών στελεχών.

Το Cypriot Enterprise Link, CEL

(projectcel.com) είναι ένας νεανικός οργανισμός που ενώνει και στηρίζει τα νέα επιχειρηματικά ταλέντα στην Κύπρο με σκοπό την δημιουργία ενός τοπικού και ενός παγκόσμιου επιχειρηματικού δικτύου, το οποίο θα υποστηρίζεται από συναφείς εκδηλώσεις, συναντήσεις, εργαστήρια και άλλες δραστηριότητες. Η ομάδα του CEL, η οποία αποτελείται από μέλη με έδρα την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συγκεντρώνει σύγχρονη γνώση τεχνολογικής ακμής και επιχειρηματικότητας. Το «πνευματικό παιδί» του CEL, το HACK CYPRUS είναι η τελευταία – και δημοφιλέστερη – τεχνολογική δραστηριότητα στην Κύπρο.